- De tok ikke hensyn til noen

Morten Loftesnes (24) ble sendt på legevakta etter at han ble truffet av en vinflaske kastet av casuals, men mener det fort kunne gått mye verre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Takket være fotballpøbler, såkalte casuals ble det en travel natt for politiet i Oslo i natt. Hele 15 ganger måtte de rykke ut for å stoppe det som virket som planlagte slåsskamper.

Morten Loftesnes var den uheldig forbipasserende som ble fraktet til legevakta etter at han ble truffet av en vinflaske som noen av bråkmakerne kastet.

- Det var helt surrealistisk og alt skjedde veldig fort. Jeg hadde akkurat truffet en kompis og stoppet opp for å prate. Plutselig brøt det ut i håndgemeng i større og større omfang akkurat der vi sto, forteller Loftesnes til Dagbladet.

Dæljet løs Slåsskjempene brukte alt de kunne finne som våpen, forteller han.

- De dro med seg stoler fra uteserveringen og begynte å dælje løs på hverandre. En hel masse flasker kom flygende gjennom lufta. Vi var på en måte omringet og visste ikke hvordan vi skulle komme oss unna, sier Loftesnes.

Han roser politiet og sier de kom raskt til stedet. Likevel rakk pøblene å kaste en vinflaske som traff ham i leggen. Blodet fosset og han forteller at det gjorde «dritvondt». Politiet kjørte ham i til legevakta.

- Det var mye blod, men heldigvis var det bare lettere skader. Jeg hadde fire kuttskader i leggen. Legen sa at hadde flaska truffet høyere opp så kunne det gått mye verre. Rett før var det en flaske som suste rett forbi hodet mitt, heldigvis var det ikke den som traff, sier han.

Tar det med et smil
- Jeg tar det med et smil, men det er tragisk at dette skal ødelegge for rykte til fotballen, sier Loftesnes.

BLODIG LEGG:  Morten Loftesnes ble truffet i leggen av en vinflaske. Det kunne fort gått verre, Foto: Privat.
BLODIG LEGG: Morten Loftesnes ble truffet i leggen av en vinflaske. Det kunne fort gått verre, Foto: Privat. Vis mer

  Han påpeker at såkalte casuals pleier å gjøre et poeng ut av at de bare slåss med hverandre. 

- De sier at de det ikke går utover andre, men de tok ikke noe hensyn til de som var rundt. De kunne truffet hvem som helst.. Det må ha gått utover en del privat eiendom også. Både flere biler som sto parkert der, fasader og inventar fra uteseveringen, påpeker 24-åringen.  

TAR DET MED ET SMIL:  Morten Loftesnes ble bare lettere skadd og tar nattes hendelse med et smil, men synes det er synd at noen få bråkmakere ødelegger for ryktet til fotballsupportere. Foto: Privat
TAR DET MED ET SMIL: Morten Loftesnes ble bare lettere skadd og tar nattes hendelse med et smil, men synes det er synd at noen få bråkmakere ødelegger for ryktet til fotballsupportere. Foto: Privat Vis mer