Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De tok seg forbi det livsfarlige badekaret og sprengte opp døra. Der ble de møtt av ei ny dødsfelle

Besøket på eiendommen beskrives som en Indiana Jones-film.

DØDSFELLER: En 66 år gammel mann fra Oregon er siktet etter at en FBI-agent skadet seg da han forsøkte å ta seg inn på eiendommen til 66-åringen. Foto: Politiet
DØDSFELLER: En 66 år gammel mann fra Oregon er siktet etter at en FBI-agent skadet seg da han forsøkte å ta seg inn på eiendommen til 66-åringen. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i forrige måned at lovens lange arm i delstaten Oregon i USA så seg nødt til å rykke ut til en eiendom i den lille byen Williams.

En eiendomsmegler, som hadde fått i oppdrag å selge huset, hadde kommet med en klage. Likevel var myndighetene langt fra forberedt på hva som møtte dem.

Rullestol-felle

Det begynte med at politiets bombegruppe og en FBI-agent måtte ta seg forbi et badekar som lå på høykant. Dette var igjen rigget opp med en snubletråd slik at det ville rulle over uoppmerksomme inntrengere. Det skriver The Guardian.

Lovens lange arm måtte deretter sprenge seg gjennom den forsterkede inngangsdøra, men det var her det gikk galt.

På innsiden sto nemlig en rullestol noe ulik den standardiserte utgaven til norsk helsevesen. Den var påmontert både hagle og sprengstoff.

Fella gikk av med et smell og FBI-agenten ble skutt i beinet. Men det stoppet ikke med rullestolen.

Ifølge siktelsen fant politiet en rekke feller spredt rundt omkring på eiendommen - alt fra eksplosiver til spikermatter.

- Det var som en scene fra «Indiana Jones og Jakten på den forsvunne skatten» der skuespiller Harrison Ford må løpe fra en svær stein utløst av en snubletråd, heter det i rettsdokumentene.

Det er også lett å få assosiasjoner til Macaulay Culkins kreative tyverisikringer i «Hjemme Alene»-filmene.

Fikk perm

Den 66 år gamle mannen bak de livsfarlige anordningene sitter for tiden fengslet i Maricopa-fengselet i Arizona i påvente av dom i en annen sak.

Han er blant annet saksøkt av sin egen mor for mishandling, og fordi han trakk våpen da politiet forsøkte å arrestere ham i fjor.

Det var med bakgrunn i denne saken at 66-åringen ble dømt til å oppgi eiendommen sin, og han hadde i august fått to uker permisjon fra fengselsoppholdet for å klargjøre huset for tvangssalg.

Det er uvisst om han brukte disse to ukene til å rigge eiendommen med de tidligere nevnte fellene.

Han har ifølge Oregon Live takket nei til en offentlig utnevnt forsvarer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!