Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De tømmer søppelet til én av tre nordmenn. Nå er de konkurs

Det opplyser selskapet selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Renovasjonsselskapet RenoNorden opplyser i en børsmelding at det slår seg selv konkurs.

«RenoNorden AS har siden 6. september inngått nye forhandlinger med noen kommuner for å avslutte ni ulønnsomme kontrakter inngått i 2015 og i første halvdel av 2016. Kommunenes forutsetning for å godta oppsigelse av kontraktene har vært lik behandling av alle involverte kommuner. Firmaet har ikke klart å oppnå tilfredsstillende løsning, og informert moderselskapet og långivere om det i dag», skriver selskapet i børsmeldingen.

Selskapets långivere, DNB og Den Danske Bank, har nå gjort det klart at de ikke vil låne selskapet mer penger. Dermed er konkursen et faktum.

Selskapet selv oppgir på sine nettsider at de leverer avfallshåndtering for en tredjedel av innbyggerne i Norge.

De har avtaler med flere kommuner, blant dem Bærum, der de har hatt ansvaret for å hente søppel siden 2016.

Kommunikasjonssjef i Bærum kommune, Lisa Bang, sier til Budstikka at de ikke hadde fått noe varsel før børsmeldingen sent lørdag kveld.

- Vi arbeider for å unngå at det blir kaos. Vi har lagt en plan, og nå handler det om å få realisert denne planen, slår hun fast.

Kommunen inngikk i sommer en avtale med et annet selskap hvis det skulle komme en konkurs.

RenoNorden leverer tjenester til over fem millioner mennesker i fire ulike land.

Ifølge børsmeldingen er det kun den norske delen av foretaket som rammes.

«Bankene har slått fast at de vil fortsette å tilby finansiering til datterselskapene i Danmark, Sverige og Finland på uavhengig grunnlag, for å støtte deres fortsatte virksomhet. Dialogen vil føres mellom bankene og hvert enkelt datterselskap», heter det i børsmeldingen.

I en e-post til Dagens Næringsliv skriver informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB, som er en av bankene som har lånt ut penger til RenoNorden, at de har forsøkt å finne en løsning som sikret drift framover.

Det lyktes altså ikke.

- RenoNorden utfører en viktig oppgave i samfunnet og vi har derfor samtidig i denne prosessen gjort det vi kan fra vår side for å sikre at prosessen skal få færrest milig negative konsekvenser. Bankene vil derfor samarbeide med boet for å finne gode overgangsløsninger slik at kommunene får mulighet til å finne nye kløsninger og trygge søppeltjenestene for innbyggerne, skriver Westerveld.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!