Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De trakk først

En av de etterlyste i Aker Brygge-saken mener det ikke var hans gjeng som trakk våpen først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokat Vidar Lind Iversen forsvarer en av de fire etterlyste i Aker Brygge-saken. Han sier at de etterlyste mener det var en av personene som senere ble skutt, som trakk våpen først.

- Episoden startet med munnhuggeri mellom de to gruppene, og da en av de nå etterlyste rev av solbrillene til en av dem andre, trakk de fram et våpen og rettet det mot en av dem som nå er etterlyst i saken. Jeg vet ikke hvem som skjøt hvem, sier advokat Iversen.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen oppfordrer de etterlyste til å melde seg.

- Slike opplysninger vil vi høre fra dem direkte, og ikke via journalister, sier han.

Abrahamsen sier at politiet ikke har funnet noe som tyder på at A-gjeng-medlemmene hadde våpen. Han sier at politiet har avhørt en rekke vitner, og sikret spor, og har dannet seg et godt bilde av hendelsesforløpet.

Søndag kveld ble to personer skutt i beinet midt på Aker Brygge i Oslo. (Se vår video)

Politiet etterlyser nå to norsk-pakistanske brødrepar. Det ene brødreparet (24 og 27 år) har tilknytning til det kriminelle miljøet B-gjengen. I tillegg er to tvillingbrødre (25) etterlyst. Alle fire er norske statsborgere, men av pakistansk opprinnelse.

Ifølge politiet blir forholdet mellom A- og B-gjengen bare verre og verre.

 SKUDDRAMA I GÅR: To personer ble skutt i beina i gjengoppgjør. Foto: SCANPIX
SKUDDRAMA I GÅR: To personer ble skutt i beina i gjengoppgjør. Foto: SCANPIX Vis mer

- Forholdet mellom gjengene ulmer, og temperaturen har steget betraktelig i inneværende år. Det er ingenting som tilsier at vi ikke får lignenede hendelser framover, sa politiinspektør Iver Stensrud, som leder Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no tidligere mandag kveld.

image: - De trakk først
SKJØT MOT BIL: Denne bilen ble truffet av tre kuler.