- De tråkker på oss som allerede ligger nede

Miclescu Selejan og Nicolae Cáldáraru, som bor ved Sofienberg kirke, vet ikke hva de skal gjøre nå.

I RÅDHUSET: Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, holdt pressekonferanse på Oslo rådhus i forbindelse med rumenerleiren som har blitt slått opp rundt Sofienberg kirke. Miclescu Selejan og Nicolae Cldraru får her vite hva som sto i brevet Røsland sendte til Oslo bispedømme, gjennom sin tolk. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
I RÅDHUSET: Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, holdt pressekonferanse på Oslo rådhus i forbindelse med rumenerleiren som har blitt slått opp rundt Sofienberg kirke. Miclescu Selejan og Nicolae Cldraru får her vite hva som sto i brevet Røsland sendte til Oslo bispedømme, gjennom sin tolk. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På et pressemøte i dag fortalte byrådsleder Stian Berger Røsland at han har sendt et brev til Oslo bispedømme og Kirkelig fellesråd i Oslo, der han skriver at leiren må avvikles så snart som mulig.

- Umenneskelig Utenfor pressemøtet møter Dagbladet Miclescu Selejan og Nicolae Cáldáraru, som for tiden bor utenfor Sofienberg kirke.

- De tråkker på oss som allerede ligger nede, sier Cáldáraru. Han sier at brevet er en fornærmelse mot dem.

- Det er umenneskelig, de respekterer dyr mer enn de respektereross, sier Selejan.

Politisk kirke De påpeker at de synes at det er problematisk om kirka tar en politisk avgjørelse om teltleiren.

På pressemøtet fortalte Berger Røsland at de håper at teltleiren blir avviklet uten noen form for tvang, Miclescu Selejan og Nicolae Cáldáraru vet ikke hva de skal gjøre nå.

Byrådslederen forklarte på pressemøtet at det er en vanskelig situasjon med de rundt 2000 bostedsløse utenlandske borgerne.

- De reiser fritt gjennom EØS-avtalen, men oppfyller ikke del to av avtalen, som er at de skal finne et sted å bo. Det er ikke lov til å campe i parker i Oslo, sier Røsland.

PRESSEMØTE: Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, holder pressekonferanse på Oslo rådhus i forbindelse med teltleiren som har blitt slått opp rundt Sofienberg kirke. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
PRESSEMØTE: Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, holder pressekonferanse på Oslo rådhus i forbindelse med teltleiren som har blitt slått opp rundt Sofienberg kirke. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer

I brevet til bispedømmet oppgir han hensyn til almenheten som grunn til at teltleiren ikke kan være ved kirka.

Biskopen vil fredag morgen gå i møte med representanter fra romfolket for å få klarhet i situasjonen.

- Rumenerne har hele tiden sagt at teltleiren var ment som en aksjon for å få oppmerksomhet i media rundt deres sak. Det føler jeg at de nå har oppnådd, og håper at de vil avslutte aksjonen så fort som mulig, sier Seierstad.