– De tramper på Norge

Ap-topp refser asylsøkere som vil presse seg til opphold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det sier Ap’s innvandringspolitiske talsmann Arild Stokkan-Grande til Dagbladet. Han fastholder kraftsalven mot afghanske asylsøkerne som forsøker å tvinge seg til opphold i Norge. Og han tar et kraftig oppgjør med «asylsnillismen» på venstresida.

Blir gissel

Ap’s fremste innvandrings- og flyktningpolitiker på Stortinget frykter at overgang til kristendommen kan bli et ess i ermet for asylsøkere som har fått endelig avslag på sine asylsøknader, og ber Kirken og de kristne menighetene besinne seg.

– Når alle andre muligheter er prøvd, slenger man ut det siste kortet: Man konverterer, sier Stokkan-Grande til Dagbladet.

– Da blir norske myndigheter satt i en gisselsituasjon. For Norge skal beskytte mot religiøs forfølgelse, så dersom muslimer risikerer forfølgelse ved å gå over til kristendommen, har ikke norske myndigheter noe valg, sier han.

- Jeg skal ikke spekulere i hva årsaken til konverteringen er. Men hvis ryktet går at dersom du kommer til Norge, er det bare å konvertere for å få asyl, da er det alvorlig. Derfor ber jeg Kirken ta en debatt internt. Kirken må ikke bli en ny skranke i asyl- og flyktningpolitikken, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer