De tre bortførte tenåringene er funnet døde på Vestbredden

Ble bortført 12. juni. Israel har satt store militærstyrker i beredskap.

Plakater med bilder av de tre bortførte israelske tenåringene Gilad Shaar (16) Naftali Frenkel (16) og Eyal Yifrah (19), som forsvant 12. juni. I kveld meldes det om at de tre er funnet døde på Vestbredden. Foto: EPA/ABIR SULTAN
Plakater med bilder av de tre bortførte israelske tenåringene Gilad Shaar (16) Naftali Frenkel (16) og Eyal Yifrah (19), som forsvant 12. juni. I kveld meldes det om at de tre er funnet døde på Vestbredden. Foto: EPA/ABIR SULTAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre døde personer er funnet nær Hebron, hvor tre israelske tenåringer ble bortført, sier israelske militærkilder til Al Jazeera.

Statsministerens kontor i Israel bekrefter i kveld at det er de tre bortførte tenåringene Naftali Frenkel (16), Gilad Shaar (16) og Eyal Yilfrach (19) som er funnet.

USA Today har fått bekreftet at de tre skal være skutt.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har i kveld bekreftet at de tre ble funnet gravlagt på et åpent jorde tre kilometer vest for Halhoul.

400 arrestert Israel har gått til massearrestasjoner på palestinere siden de tre tenåringene forsvant på vestbredden 12. juni.

Mer enn 400 palestinere er arrestert de siste tre ukene i det de israelske styrkene har kalt «Operation Brothers Keeper». Fem palestinere er også døde som resultat av de israelske styrkenes operasjon.

De tre bortførte tenåringene var bosettere, og forsvant 12. juni, mens de skulle haike hjem etter endt skoledag ved en religiøs skole.

Israel har beskyldt Hamas for å stå bak bortføringene. Hamas har benektet dette.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet er står to menn bak kidnappingene, Marwan Qawasmeh og Amar Abu Aisha. Shin Bet beskriver disse som Hamas-aktivister.

Trapper opp Israelske myndigheter har innkalt til krisemøte etter funnet av de tre døde tenåringene.

En stor kontingent av israelske sikkerhetsstyrker befant seg mandag kveld på Vestbredden mellom den palestinske byen Halul og den israelske bosettingen Karmei Tzur, like nord for Hebron. I det samme området pågikk et stort søk etter de savnede tenåringene tidligere på dagen, skriver den israelske avisa Haaretz.

- Det finnes ingen tilgivelse for å drepe barn. Nå er det tid for handling, ikke for snakk, sier økonomiminister Naftali Bennett ifølge Haaretz.

Samme avis melder at Hebron nå skal være fullstendig lukket av israelske styrker, man kommer seg verken inn eller ut.

Viseforsvarsminister Dammy Danon oppfordrer til en kraftfull militæraksjon mot Hamas:

- Denne tragiske slutten må også bety slutten for Hamas. Vi må ødelegge husene til Hamas-aktivister, utviske aresenalene deres overalt og stanse pengestrømmene som direkte eller indirekte gir liv til terroren, sier han, ifølge Haaretz.

FUNNET NEDGRAVD: Israelske militærkjøretøyer i nærheten av landsbyen Halhoul på Vestbredden. De tre tenåringene ble funnet begravet på et jorde tre kilometer vest for landsbyen. Foto:EPA/JIM HOLLANDER
FUNNET NEDGRAVD: Israelske militærkjøretøyer i nærheten av landsbyen Halhoul på Vestbredden. De tre tenåringene ble funnet begravet på et jorde tre kilometer vest for landsbyen. Foto:EPA/JIM HOLLANDER Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer