De tre drepte er fraktet ut av bussen

Bussen taues vekk fra åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre som i går kveld ble knivdrept ombord på Valdreekspressen på riksvei 53 i Sogn og Fjordane, har nå blitt fraktet ut av bussen og vekk fra åstedet.

De tre drepte er to menn i 50-årene og en 19 år gammel kvinne. En av mennene var bussjåføren, mens den andre var en svensk passasjer. 19-åringen var fra Årdal, skriver Sogn Avis.

Arild Ingar Lægreid, ordfører i Årdal, har i morges vært i møte med Hero, og sier til NTB at han er kjent med at noen av de drepte er fra kommunen.

Dagbladets reportere på stedet forteller at det også har ankommet tauebil som har begynt å frakte bussen vekk fra åstedet og i retning Tydal.

ORDFØRER: Arild Ingar Lægreid, ordfører i Årdal, har i morges vært i møte med Hero, og sier til NTB at han er kjent med at noen av de drepte er fra kommunen.  Foto: Line Brustad / Dagbladet
ORDFØRER: Arild Ingar Lægreid, ordfører i Årdal, har i morges vært i møte med Hero, og sier til NTB at han er kjent med at noen av de drepte er fra kommunen. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

Flere kriminalteknikere har i morgentimene jobbet på åstedet. To store Kripos-biler har nå forlatt åstedet.

Skulle sendes ut Gjerningsmannen ble klokka 18.47 pågrepet av brannvesenet, som måtte bruke et pulverapparat for å få kontroll på ham. Gjerningsmannen, en sørsudaner født i 1982, var bosatt ved Årdal mottakssenter.

Ifølge VG skulle han sendes ut av landet i dag. Han skulle fly alene uten vakthold til Oslo før videre transport ut av landet. Mannen ligger nå innlagt på Haukeland sykehus i Bergen med kuttskader.

FRAKTES UT: De tre drepte har blitt fraktet ut av bussen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FRAKTES UT: De tre drepte har blitt fraktet ut av bussen. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Det blir en medisinsk vurdering på når han eventuelt blir fraktet et annet sted, den medisinske situasjonen kan jeg ikke uttale med så mye om nå, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

17.35 Politiet fikk første melding om hendelsen klokka 17.35 i går. De første meldingene gikk ut på at det dreide seg om en trafikkulykke. Bussen stod langs riksvei 54 ved Jåteli, en halv kilometer fra brøytestasjonen ved Holsbru mellom Tyin og Årdal, i Årdal kommune.

De første vitnene på stedet går bort til bussen og får øye på en mann med kniv. De får beskjed om å sette seg i bilen og låse dørene