Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De tre siktede i Vålnes-saken løslatt

Politiet har ikke funnet noe lik.

ANTATT DREPT: Politiet tror Per Vålnes (50) ble tatt av dage av samboeren, hennes nye kjæreste og en felles bekjent 42-åring. To års iherdig leting har imidlertid ikke gitt resultat. Foto: PRIVAT
ANTATT DREPT: Politiet tror Per Vålnes (50) ble tatt av dage av samboeren, hennes nye kjæreste og en felles bekjent 42-åring. To års iherdig leting har imidlertid ikke gitt resultat. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre som er siktet for å ha drept Per Vålnes (50), er løslatt fra varetekt, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding.

De tre - Vålnes' samboer (41), hennes nye kjæreste (40) og en mannlig felles bekjent av dem (42) - er fremdeles siktet i saken. De har sittet 13 måneder i varetekt.

- Det har vært en veldig lang og tung periode. Hun er utrolig glad for å slippe ut nå, sier samboerens advokat Randulf Schumann Hansen til Dagbladet.

Den 41-årige kvinnen, som har sittet i Troms fengsel, befinner seg nå på ukjent sted.

- Usikkerhet Etterforskningsleder Morten Hermansen opplyser at politiet opprinnelig hadde planlagt å få Vålnes-saken for retten til våren - men:

«På bakgrunn av behov for gjennomføring av nye etterforskningsskritt framstår det som usikkert om denne planen kan opprettholdes. Det er således også usikkert når en eventuell hovedforhandling kan gjennomføres.»

Hermansen skriver at han løslater de siktede fordi framdriftsplanen for den videre etterforskningen nå er såpass usikker at videre varetektsfengling «vil kunne medføre et uforholdsmessig inngrep» for dem.

VG
skrev i forrige uke at Riksadvokaten overveide å reise tiltale mot de siktede. Saken ble til slutt sendt tilbake til politiet, som fikk beskjed om å etterforske mer.

Forsvant etter fest 50-årige Per Vålnes forsvant etter sin egen fødselsdagsfeiring for to år siden, og antas drept. Samboeren, hennes nye kjæreste samt den 42-årige felles bekjente ble et år etterpå pågrepet og siktet i saken. De nekter alle straffskyld.

På tross av iherdig og langvarig leting på land og til sjøs har politiet ikke funnet liket av Vålnes. Det siste forsøket ble gjort under golvet på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn i oktober, men også her endte letingen uten resultat. Dermed står politiet nærmest tomhendte i etterforskningen.

Politiadvokat Hermansen understreker at etterforskningen fortsetter.

«Hvilke etterforskningsskritt som skal gjennomføres, vil politiet naturligvis ikke si noe om. Det dreier seg imidlertid både om taktiske og tekniske etterforskningsskritt som krever både tid og ressurser», skriver han.

- Politiet har nå gjennomført en massiv etterforskning over svært lang tid, og har sjekket ut en rekke spor uten resultat. Kanskje det er på tide å innse at de tar feil, sier den siktede samboerens advokat Hansen til Dagbladet.

- Vi har bedt om alternative etterforskningsskritt, og ønsker at politiet ettergår min klients forklaring, sier han.

RESULTATLØST: Det siste framstøtet for å finne liket av Vålnes ble gjort i oktober. Da gravde politiet opp golvet på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn, etter at en såkalt georadar registrerte noe som kunne være gjenstander i bakken. Dette viste seg å være sand og grus. Flere politihunder deltok i søket. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET
RESULTATLØST: Det siste framstøtet for å finne liket av Vålnes ble gjort i oktober. Da gravde politiet opp golvet på Vollan gjestestue i Nordkjosbotn, etter at en såkalt georadar registrerte noe som kunne være gjenstander i bakken. Dette viste seg å være sand og grus. Flere politihunder deltok i søket. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET Vis mer