Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De tre siste rømlingene pågrepet i Horten

Ble snust opp av politihunder i Horten industripark.

TATT: De tre siste rømlingene ble tatt i Horten industripark på Karljohansvern klokka 21.40. Foto: LASSE LJUNG
TATT: De tre siste rømlingene ble tatt i Horten industripark på Karljohansvern klokka 21.40. Foto: LASSE LJUNG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre resterende rømlingene som politiet har jaktet på i Horten i kveld, ble 21.40 pågrepet i Horten industripark på halvøya Karljohansvern.

- Jeg kan bekrefte pågripelse, sier en ordknapp operasjonsleder Einar Paulsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet klokka 21.42.

Fri i seks timer
Det var en hundepatrulje som pågrep de tre etter at de hadde vært på rømmen i over seks timer.

- 21.06 ble det meldt at et vitne hadde sett det som kunne være de tre fangene ute på [halvøya] Karljohansvern. Hundene fikk ferten av dem, og sporet dem opp på en kolle, hvor de ble pågrepet, forteller operasjonsleder Paulsens avløser Tormod Kristiansen til Dagbladet.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, ifølge Kristiansen.

Til sammen fire menn slo i 15.30-tida ned en fengselsbetjent og rømte fra Horten fengsel ved å låse seg ut og hoppe over fengselsmuren, og politiet satte inn store styrker i jakten på dem.

Den ene av mennene, som alle er norske statsborgere i alderen 18 til 38 år, ble tatt kort tid etter flukten, da han hadde ødelagt beinet etter å ha hoppet over muren. Han er nå tilbake i fengselet.

HØYSIKKERHETSFENGSEL: De fire innsatte slo ned en fengselsbetjent og rømte fra Horten fengsel, som ligger i Vestfolds-byens sentrum. Fengselet har høyt sikkerhetsnivå. Foto: LASSE LJUNG
HØYSIKKERHETSFENGSEL: De fire innsatte slo ned en fengselsbetjent og rømte fra Horten fengsel, som ligger i Vestfolds-byens sentrum. Fengselet har høyt sikkerhetsnivå. Foto: LASSE LJUNG Vis mer

- Sett i skogholt
Politiet lette i timevis etter de tre resterende fangene på Karljohansvern, som ligger like ved Horten sentrum. Alle tilgjengelige ressurser, bl.a. flere hundepatruljer og et helikopter, ble satt inn på festningshalvøya etter at vitner observerte det som kunne være fangene, i et skogholt der.

Mennene regnes ikke som spesielt farlige, på tross av den voldelige flukten; ifølge politiet er de dømt for mindre volds- og vinningsforbrytelser. Alle de fire rømlingene er fraktet fra Horten fengsel til politistasjonen i Tønsberg, der de skal tilbringe natta.

- Nå blir flukten etterforsket som straffesak, opplyser operasjonsleder Kristiansen.

Fengselsbetjenten skal ha blitt slått med ei jernstang og sparket mens han lå nede. Han ble sendt til legevakta, men er i kveld utskrevet. Han skal etter forholdene ha det bra.

FLYKTET TIL HALVØY: Én av fangene ble fort pågrepet på grunn av et ødelagt bein. De tre resterende flyktet over til halvøya Karljohansvern, som ligger kort vei fra Horten sentrum. Foto: LASSE LJUNG
FLYKTET TIL HALVØY: Én av fangene ble fort pågrepet på grunn av et ødelagt bein. De tre resterende flyktet over til halvøya Karljohansvern, som ligger kort vei fra Horten sentrum. Foto: LASSE LJUNG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling