De tre skolejentene (15, 15 og 16) rømte hjemmefra tirsdag. Britisk politi frykter de er på vei til Syria

- Vi er ekstremt bekymret.

ETTERLYST: 15 år gamle Shamima Begum, 16 år gamle Kadiza Sultana og en tredje 15 år gammel jente tok fly fra Gatwick til Istanbul tirsdag. Foto: Britisk politi
ETTERLYST: 15 år gamle Shamima Begum, 16 år gamle Kadiza Sultana og en tredje 15 år gammel jente tok fly fra Gatwick til Istanbul tirsdag. Foto: Britisk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britisk antiterrorpoliti har etterlyst tre britiske tenåringsjenter, som de frykter har dratt til Syria.

15 år gamle Shamima Begum, 16 år gamle Kadiza Sultana og en tredje 15 år gammel jente som ikke navngis går på samme skole øst i London, men dukket ikke opp på skolen tirsdag denne uka.

Tidlig samme dag hadde de alle dratt hjemmefra før kl. 8. De hadde det politiet kaller en legitim unnskyldning for å dra ut. Det foreldrene deres ikke visste, var at jentene dro til flyplassen Gatwick og tok fly videre til Istanbul derfra.

- Vi er ekstremt bekymret for sikkerheten til disse unge jentene, og ber alle som har informasjon om å kontakte oss. Vi håper å kunne få dem trygt hjem, sier Richard Walton, leder av antiterrorenheten i London-politiet.

Håper å stoppe dem i Tyrkia Jentene er etterlyst i britiske og tyrkiske medier. Britisk politi håper de klarer å finne de tre jentene mens de fortsatt er i Tyrkia.

- Vi håper de kan se at vi er bekymret for dem, og at de drar hjem til familiene som er bekymret for dem.

Alle de tre jentene er født og oppvokst i London. Politiet er bekymret over at unge jenter tilsynelatende prøver å komme seg til Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.