Søsken overlevde bilulykke

De tre søsknene overlevde bilulykken som tok livet av begge foreldrene

Nå kommer de seg gjennom den tunge tiden med hverandres støtte.

STØTTE: Wyatt (t.v), Angela og Zachery overlevde bilulykken som drepte begge foreldrene og lillesøsteren deres Julieanna. Foto: Teresa Burrell
STØTTE: Wyatt (t.v), Angela og Zachery overlevde bilulykken som drepte begge foreldrene og lillesøsteren deres Julieanna. Foto: Teresa Burrell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jim og Karisa Clemens havnet 7. april 2018 i en forferdelig bilulykke i Texas sammen med sine fem barn. I ulykken døde både Jim og Karisa, samt deres yngste og nyfødte datter Julieanna.

Tre av barna, Wyat (4), Angela (8) og Zachery (5) havnet på akutten, og har siden ligget på sykehuset og kjempet for livet. Den yngste broren Nicholas (2) ble skrevet ut av sykehuset etter kort tid, og bor nå sammen med tanten deres slik at bestemoren kan ta vare på resten av barna på sykehuset, melder nyhetsstedet Ktxs.

Alvorlige skader

Angela sammen med bestemoren som nå skal ta vare på barna. Foto: Teresa Burrell
Angela sammen med bestemoren som nå skal ta vare på barna. Foto: Teresa Burrell Vis mer

De tre barna som ligger på sykehuset har allerede gjennomgått en rekke ulike operasjoner. Angela brakk begge beina, og har fått kraftige slag mot hodet. Hun har allerede fått skrudd inn flere skruer i beina, og lå i kunstig koma hele den første uka, ettersom det var usikkerhet rundt hvor alvorlige hodeskadene var.

Wyatt fikk også kraftige slag mot hodet, og fikk et slag som endte opp med å lamme hele hans venstre side. Zachary hadde indre blødninger og en knekt rygg. Da han ble lagt i narkose for operasjonen oppdaget legene at han også hadde skader på lungene, og han ble lagt i koma.

Grandtanten til barna, Teresa Burrell, begynte på dette tidspunktet å samle inn penger via en Facebook-side.

- Jeg forsøker å hjelpe resten av familien med å betale for tre begravelser, og all medisinsk behandling for barna. Da jeg begynte innsamlingen for tre uker siden var vi heller ikke sikre på om flere av barna ville dø. Vi innså at det var en stor sannsynlighet for at barna måtte leve med lammelser og andre utfordringer resten av livet, sier Burrell til Dagbladet.

På bedringens vei

- Det er så mange som har hatt oss i bønnene sine, og med all den kjærligheten vi har mottatt, har det virkelig skjedd mirakler, sier Burrell til Dagbladet, før hun legger til:

- Wyatt er en aktiv 4-åring. Han tok sine første steg sammen med fysioterapeut for en uke siden, og nå må de nærmest sørge for at han ikke løper fra de. Han klarer å løfte armene høyt over hodet, og kaste en ball. Han gjør det veldig bra.

Angelas røntgenbilder viste at hun hadde pådratt seg alvorlige hodeskader, og det kan gå flere måneder før familien får vite hvor stort omfanget egentlig er. I løpet av de siste ni dagene har hun imidlertid gått fra å kun kunne si ett ord, til å snakke sammenhengende med familien rundt seg, forteller Burrell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJENSYNSGLEDE: Gleden var stor da søsknene endelig fikk se hverandre etter ulykken. Foto: Teresa Burrell
GJENSYNSGLEDE: Gleden var stor da søsknene endelig fikk se hverandre etter ulykken. Foto: Teresa Burrell Vis mer

- Zachary er vår store bekymring akkurat nå. Han har fått en del indre skader, og har flere åpne sår. Han har fremdeles problemer med å puste på egenhånd, og vil sannsynligvis gå tilbake til å bli matet ved hjelp av en slange snart. Han har flere operasjoner foran seg, sier Burrell.

Sterkt samhold

Noe av det som har rørt Burrell mest, er den støtten og det samholdet som søsknene har vist til hverandre gjennom den krevende tiden.

På grunn av alvorlige infeksjoner og smittefare gikk det lang tid før søsknene fikk lov til å omgås hverandre. Wyatt var den eneste uten åpne sår, så han kunne gå på besøk til de andre søsknene, om han hadde på seg beskyttelsesutstyr. Tolv dager etter ulykken, 19. april, fikk de endelig se hverandre igjen.

- En av de første tingene Angela spurte om da hun kunne snakke igjen, var om hun kunne få se lillebroren Wyatt. Da de endelig møttes igjen kunne de slenge slengkyss til hverandre fra hver sin side av rommet. Det var et utrolig rørende gjensyn, sier Burrell.

Wyatt slapp unna uten åpne sår, og har derfor hatt muligheten til å kunne besøke søsknene underveis. Foto: Teresa Burrell
Wyatt slapp unna uten åpne sår, og har derfor hatt muligheten til å kunne besøke søsknene underveis. Foto: Teresa Burrell Vis mer

28. april fikk endelig alle tre søsknene tilbringe tid sammen. Burrell mener samholdet dem imellom er det som gir de motivasjon og fremgang.

- Zachary har hatt det veldig tøft, og han sliter blant annet med å spise, og å ta medsinene sine. Han sliter ikke bare med fysiske smerter, men også med en emosjonell sorg over å ha mistet foreldrene sine, og sin minste søster. Når de endelig fikk tilbringe tid sammen igjen i dag, så jeg hvor mye styrke han fikk av å være sammen med søsknene sine, skrev Burrell på Facebook den dagen.

Alle barna hadde samlet seg på Zachary sitt rom, ettersom han hadde knekt ryggen og ikke kunne bevege seg ut av senga. De hadde sunget sanger, og spist iskrem. I omtrent en time hadde de kost seg i hverandres selskap, forteller grandtanten.

- Det var virkelig magisk å se hvor mye energi og styrke det ga dem, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at besteforeldrene nå kommer til å oppdra barna, og at deres største fokus er at de kommer seg gjennom dette som en sterk og samlet familie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer