- De trenger faren sin

Norske myndigheter vil kaste ut Samuel, og la barna hans vokse opp uten far, fordi de ikke tror på dokumenter fra Nigeria.

PAPPAGUTTER: - De er veldig knyttet til faren sin. De er gutter, ser opp til ham, leker, spiller fotball. De trenger faren sin, sier Susanne om sine to sønner.
PAPPAGUTTER: - De er veldig knyttet til faren sin. De er gutter, ser opp til ham, leker, spiller fotball. De trenger faren sin, sier Susanne om sine to sønner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er ikke bare urettferdig, det er umenneskelig, sier Susanne Kaya Gustavsen til Dagbladet.

Hun er samboer med nigerianske Samuel Emeka Obi. Sammen har de to små gutter (6 og 1 år). Guttene risikerer å miste all kontakt med sin far. Utlendingsnemda (UNE) vil sende ham ut av landet. Årsak: De stoler ikke på at fødselsattesten og passet hans er reelt, da dokumenter fra Nigeria har for lav troverdighet for dem.

- Vi har vært ærlige hele veien. Vi har holdt på i seks og et halvt år og vært ærlige fra dag én. Hva mer kan Norge, UDI eller UNE kreve? Vi kan ikke endre hvordan systemene er i Nigeria, sier Susanne.

Feil dato Samuel forteller at han mistet ID-papirer sine da huset han bodde i brant i 2001.

- Da jeg fikk nytt pass i 2002, så skrev de inn feil fødselsdato. Jeg visste at datoen var feil da jeg dro, men jeg måtte dra, det var for farlig å bli i Nigeria, sier Samuel til Dagbladet.

Samuel sier han dro fra Nigeria fordi området han bodde i var plaget med stadig voldelige konflikter og sammenstøt.

I passet hans fra 2002 var det oppgitt at han var født 28.03.1972. Riktig fødselsår skal være 1978. Da han fikk nytt pass i 2007, ble dette rettet. Før han fikk det nye passet fra ambassaden i Stockholm, hadde han fått bekreftelse fra nigerianske myndigheter om at det var gjort en feil fra deres side da det første passet ble utstedet. I tillegg fikk han en fødselsattest fra sykehuset Samuel var født på i Nigeria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer