De trodde feriehelvetet var slutt da de kom seg av drittbåten

Så brøt bussen sammen. Gjett hva som skjedde på flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lettelsen var enorm for de 4200 passasjerene og besetningsmedlemmene fra cruiseskipet «Carnival Triumph», da de endelig fikk fast grunn under beina i Alabama i går, etter fire dager på et elektrisitetsløst fartøy som ble et stadig verre logistisk og hygienisk mareritt.

Passasjerene som kom i land beskrev hvordan kloakk hadde veltet opp fra dusjen og toalettene, eller kabintepper som var fulle av urin.

Alle antok nok at fangenskapet på en stinkende båt der folk nærmest sloss om mat og improviserte sovesteder utendørs på dekk, mens den sakte ble slept mot USA i den brennende sola, var årets dose ferieuflaks.

Men for en av gruppene som hadde vært om bord, stoppet det ikke der.

- Brøt sammen Etter å ha båret sin egen bagasje ned den kaotiske landgangen og etter noen timer seinere ha kommet seg om bord i en av bussene som ble satt opp ut fra kai - gikk det galt igjen, klokka 02.30 om natta.

- Bussen brøt sammen. Midt på motorveien var det full stopp, og den måtte legge seg ut til sida. Det var mørkt og alle lysene på bussen var gått, sier passasjer Clark Jones til «Live at Daybreak», ifølge New York Daily News.

Mens noen av passasjerene stønnet i vantro da sjåføren fortalte om motorstoppet, klarte andre å se humoren i den uendelige reisen.

LETTET: Alle de 4200 passasjerene og besetningsmedlemmene var svært glade for omsider å være i land i Alabama i går, men så ble noen av dem utsett for nye transportkomplikasjoner. Foto: John David Mercer / AP / NTB SCANPIX
LETTET: Alle de 4200 passasjerene og besetningsmedlemmene var svært glade for omsider å være i land i Alabama i går, men så ble noen av dem utsett for nye transportkomplikasjoner. Foto: John David Mercer / AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg og min venn Jacob bare begynte å le. Folk rundt oss fniste, mens andre ikke var så glade, sier Jones.

Snart hjemme Jacob Combs (30) forteller at han antok det verste var over etter å tappert ha ventet på at ny buss skulle hente ham og medpassasjerene og kjøre dem til flyplassen i New Orleans.

Men der kom beskjeden om at også charterflyet som skulle frakte ham den nest siste etappen - ikke kunne ta av. Flyet var arrangert av Carnival - samme selskap som er ansvarlig for cruiseskipet.

- De sa det var en elektrisk feil, sier Combs, som til slutt kunne innta flysetet halvannen time etter oppsatt tid.

I dag ankom han Houston i Texas, og tok sjansen på å kjøre en buss bestilt av Carnival til byen Galveston, der han hadde parkert bilen sin ved begynnelsen av ferien fra helvete.

- Hvis denne bussen bryter sammen på veien, tror jeg at jeg rett og slett gir opp, sa den relativt tålmodige 30-åringen til avisa mot slutten av reisen.

Dritt, sykdom og håndgemeng Det var en brann i maskinrommet på det gigantiske cruiseskipet søndag satte hele det elektriske anlegget ut av spill. Fra da av måtte de 4229 personene ombord tåle stadig verre forhold ombord på det drivende skipet, under stekende sol i Mexicogulfen.

Toalettene virker ikke. Det var ingen strøm, og heten innendørs ble beskrevet som uutholdelig. En del passasjerer ble syke bare av stanken. Passasjerer beskriver også at folk sloss om mat og steder å sove på båten.

I lugarene brøt ventilasjonsanlegget sammen, og gulvene var dekket av skittent vann. Mannskapet prøvde å I tillegg måtte folk angivelig vente i opptil fire timer i kø på måltider som stort sett besto av brødskiver med litt tomat og majones.

IMPROVISERT: Passasjerenes egne bilder viser tilstander som minner mer om evakueringsbunkere under en naturkatastrofe enn på et feriecruise.Foto: Chasemaclaskey / HO / AFP / NTB SCANPIX
IMPROVISERT: Passasjerenes egne bilder viser tilstander som minner mer om evakueringsbunkere under en naturkatastrofe enn på et feriecruise.Foto: Chasemaclaskey / HO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Da skipet drev inn i kaldere vær, måtte passasjerene pakke seg inn i morgenkåper for å holde seg varme.

Onsdag leverte kystvakten et aggregat slik at de kunne få varm mat om bord, noe som lettet forholdene noe for passasjerene mens flere slepebåter tok Triumph mot Alabama - med farten til en gressklipper.

RINGTE HJEM: De drøyt 4000 om bord ventet på tur etter å lade mobiltelefonene sine. Foto:    AFP PHOTO / Chasemaclaskey / HO / NTB SCANPIX
RINGTE HJEM: De drøyt 4000 om bord ventet på tur etter å lade mobiltelefonene sine. Foto: AFP PHOTO / Chasemaclaskey / HO / NTB SCANPIX Vis mer