SAVNET: En mann i 60-årene, Tim Bræck Larsen, ble antatt å ha brent inne i huset, men den teorien har nå blitt torpedert etter at åstedsgranskningen ikke viser spor av ham i brannruinene. Foto: Freddie Larsen
SAVNET: En mann i 60-årene, Tim Bræck Larsen, ble antatt å ha brent inne i huset, men den teorien har nå blitt torpedert etter at åstedsgranskningen ikke viser spor av ham i brannruinene. Foto: Freddie LarsenVis mer

De trodde han omkom i brannen, men to måneder senere er han sporløst forsvunnet. Nå står politiet på bar bakke

Mystisk forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 13.45 den 27. april fikk politiet melding om at en enebolig sto i brann på Rødenes i Marker i Østfold. En times tid senere var det klart at bygget ikke sto til å redde.

- Det brenner nok til grunnen, sa operasjonsleder i Østfold politidistrikt til Dagbladet da.

En mann i 60-årene, Tim Bræck Larsen, ble antatt å ha brent inne i huset, men den teorien har nå blitt torpedert etter at åstedsgranskningen ikke viser spor av ham i brannruinene.

- Vi har nå søkt i ruinene sammenhengende fra brannen skjedde til fredag før helgen. Det har vært et meget detaljert søk uten så mye som et spor av ham. Vi må åpne for at noe annet kan ha skjedd, sier politiadvokat Morten Lundén til Dagbladet.

Gjennomført søk Politiet går i dag ut med en pressemelding og en etterlysning av den savnede 69-åringen. De skriver også at det «har vært gjennomført to omfattende søk i området rundt boligen og en omfattende taktisk etterforskning» uten at det har hjulpet dem til å finne et svar på hva som har skjedd.

Lundén forteller at det var alles antakelse at Larsen befant seg i huset da brannen brøt ut. Det ble også bekreftet av Larsens ektefelle som var på arbeid da brannen brøt ut.

- Jeg vil karakterisere savnede som en person med en ganske fast dagrutine. Ut fra den ville det være sannsynlig at han befant seg i huset, sier han.

- Få oversikt Politiet skriver også i pressemeldingen at de heller ikke kan utelukke at savnede har vært utsatt for en kriminell handling.

- Vi har ingen konkrete opplysninger som skulle tilsi det, men vi kan ikke lukke den muligheten helt. Det er en av mulighetene, sier Lundén.

- Nå må man forsøke å se om det er mulig å få en oversikt over hvem som befant seg i området. Det vil også være interessant med en enda mer detaljert kartlegging av bevegelsene på branndagen.

Politiet ber derfor alle som har opplysninger om eventuelle observasjoner av savnede Tim Bræck Larsen i tiden omkring og etter 27. april 2015 om å ta kontakt snarest.