- De trodde moren ikke fant veien tilbake fra toalettet

Par forlot tre barn på pizzarestaurant i Italia.

FORLOT BARNA: Ina Caterina Remhof (26) og Sascha Schmidt (24) er etterlyst av italienske myndigheter. Foto: Italiensk politi/Handout
FORLOT BARNA: Ina Caterina Remhof (26) og Sascha Schmidt (24) er etterlyst av italienske myndigheter. Foto: Italiensk politi/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italienske myndigheter har iverksatt en leteaksjon etter det tyske paret Ina Caterina Remhof (26) og Sascha Schmidt (24), etter at de søndag forlot Remhofs tre barn på en pizzarestaurant i byen Aosta i nordvest-Italia.

De tre barna, en baby på seks måneder, en på to år og den eldste på seks, ble satt igjen inne i restauranten da paret gikk ut for å røyke.

Remhof og Schmidt kom ikke inn igjen, og da betjeningen på restauranten gikk ut for å se etter dem etter ti minutter, var de forsvunnet. Det opplyser eieren av restauranten, Carmelo Casella, ifølge nyhetsbyrået AP.

- De to eldste barna skjønte ingen ting. De trodde moren hadde gått på toalettet og at hun ikke hadde funnet veien tilbake, sier Casella.

Ifølge Daily Mail skal paret ha kommet til Italia søndag, altså samme dag som barna ble forlatt. Avisa melder at parets bil, en Ford Fiesta, skal ha blitt funnet i nærheten av restauranten.

Den tyske avisa Bild skriver at politiet tror paret fortsatt befinner seg i Italia.

Men politiet og myndighetene vet ikke hvor de er. De tre barna er blitt tatt hånd om av de lokale myndighetene, og politiet har fått kontakt med bestemoren deres, ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Paret skal ha hatt pengeproblemer. De skal ha forsøkt å sjekke inn på et hotell i den italienske byen med et kredittkort som var gått ut på dato tidligere på søndagen.

Lorenzo Mediano, talsperson for politiet i Aosta, sier til AP at barna så ut til være noe forsømt, men at de var i god fysisk form.