- De truet med å kidnappe døtrene mine

Kvinnen (24) som ble kidnappet av falske politimenn skulle amme datteren (6 mnd) da det banket på døra.

HOLDT FANGET: I denne hytta ble kvinnen holdt fanget. Foto: Geir Bølstad
HOLDT FANGET: I denne hytta ble kvinnen holdt fanget. Foto: Geir BølstadVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet.no): Tre menn møtte i dag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha kidnappet en norskpakistansk kvinne (24) i februar i fjor.

Kvinnen forklarte i retten i dag at hun var i familiens hjem på Mortensrud og skulle lage mat til sin ene datter (2) og amme den andre (6 mnd), da det ringte på døra omtrent klokka 18.30.

Da hun åpnet sto det en mann i politiuniform utenfor.

- Han sa at han kom fra antinarkotikaseksjonen i politiet, og at de hadde en mistanke mot ektemannen og broren min, sa kvinnen i retten i dag.

- De ba meg sette meg inn i bilen deres. Da jeg satt meg inn, så jeg at det satt en mann med maske på hodet der, sa han.

Mannen hadde også på seg uniform.

Satt på håndjern
Hun visste det ikke da, men mannen med masken var en bekjent av ektemannen hennes. Mannen og kidnapperen kranglet om et større pengebeløp, etter at de to hadde vært involvert i et svindelforsøk som gikk galt.

I bilen ble kvinnen satt på håndjern, før de dro en maske over hodet hennes. Da hun kom seg inn i bilen, spurte de falske politimennene etter telefonnummeret til kvinnens ektemann og broren hans.

Videre ble hun kjørt til en hytte i skogen ved Åsland pukkverk. Der ble hun holdt fanget til morgenen etter. I mellomtiden prøvde kidnapperne å presse kvinnens ektemann og broren hans for 2,5 millioner kroner.

- Før de gikk, sa de at de hadde lagt fra seg nøklene og sa at hvis jeg sa noe om saken, så ville de kidnappe døtrene mine.

På morgenkvisten 6. februar klarte den 24 år gamle tobarnsmoren å vri seg ut av håndjernet, som ikke var kneppet ordentlig igjen, og ta seg ut av hytta.

- Jeg skjønte til slutt at de ikke kunne være fra politiet, og at de måtte være kidnappere, sa kvinnen i retten i dag.

Tobarnsmoren klarte å finne veien fra hytta og til pukkverket. Der traff hun to personer som prøvde å ringe mannen hennes eller broren hans.

- De fikk ikke tak i dem. Etter det ringte de politiet. Da politiet kom dit klarte jeg ikke å stole på at det virkelig var politifolk som kom, sa hun.

Angstproblemer
Kvinnen ble ikke fysisk mishandlet under kidnappingen. Men hun har fått problemer med angst i ettertid.

- Jeg er blitt redd for å sende barna i barnehagen, og jeg er redd for å åpne døra nå. Jeg har fått angst og tør ikke være alene. Jeg blir fortsatt veldig redd når jeg tenker på det som skjedde, sa hun.

Kvinnen sa i retten i dag at den hovedtiltalte norskpakistaneren var i ektemannens omgangskrets.

- Han pleide å møte ektemannen min, og jeg pleide å servere ham te. Jeg vet ikke om de var venner, men de pleide å møtes, sa han.

Norskpakistaneren og de andre tiltalte har forklart at de egentlig skulle kidnappe kvinnens ektemann.

- Det var en misforståelse at hun ble kidnappet, sier en av de andre tiltalte til Dagbladet.no.

De tre mennene, norskpakistaneren og to norske menn, er tiltalt for kidnapping, utpressing og for urettmessig å ha utgitt seg for å være politi og foretatt en ransaking i kvinnens hjem.

De tre tiltalte har alle, helt eller delvis, erkjent straffskyld.

Men de nekter begge i retten for noen kjennskap til truslene om kvinnens barn.

- Det vet jeg ingenting om, sa norskpakistaneren.

- Dette fikk jeg høre om først i dag. Jeg har to unger sjøl. Det er ikke noe hyggelig å blande inn unger, sa 38-åringen.

HYTTE VED PUKKVERKET: Her ble hun holdt fanget. Foto: Geir Bølstad
HYTTE VED PUKKVERKET: Her ble hun holdt fanget. Foto: Geir Bølstad Vis mer