De trygler om hjelp, men Tyrkia hevder den greske kystvakten stikker hull på båten

Tyrkisk admiral skal ha vist videoen til kommandøren for den greske kystvakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En video frigjort av Det tyrkiske instituttet for offentlig diplomati skal angivelig vise en gresk kystvakt forsøke å senke en oppblåsbar flåte fylt til randen med syriske migranter.

Hendelsen fant sted den 12. november i Egeerhavet, og er filmet av den tyrkiske kystvakten. Mannen i videoen står på dekk og bruker en lanselignende gjenstand som han, ifølge tyrkiske kilder, stikker hull i fartøyet med, melder blant annet The Guardian.

Se den dramatiske videoen øverst i saken.

Ifølge den tyrkiske nettavisen Hurriyet Daily News viste den tyrkiske kystvaktadmiralen, Hakan Üstem, videoen til den greske kystvaktkommandøren, Athanasios Athanasopulos, på onsdag, og ba de greske besetningene om å «avstå fra slike handlinger».

- Mange migranter har rapportert om at greske kystvaktbesetninger senker båtene de reiser i, og jeg vil på det sterkeste be om at du gir ordre om at slike handlinger stoppe, sa Ûstem.

Ifølge nettstedet skal den greske kommandøren ha blitt sjokkert da han så klippet, og lovet at nødvendige tiltak ble gjennomført.

Reuters melder at det var 58 syriske flyktninger ombord i livbåten, inkludert små barn, men de ble kort tid senere plukket opp av et Tyrkisk skip.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer