Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De tryglet om penger til sin kreftsyke sønn. Nå er den utspekulerte løgnen avslørt

- Jeg mangler ord.

MÅ I RETTEN: De to 35-åringene førte alle bak lyset. Nå må de i retten. Foto: Politiet
MÅ I RETTEN: De to 35-åringene førte alle bak lyset. Nå må de i retten. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 35 år gammel mann og en 35 år gammel kvinne fra Port Byron i den amerikanske delstaten New York er tiltalt for bedrageri.

Ifølge politiet i Cayuga County skal de ha svindlet til seg flere titalls tusen kroner ved å starte en innsamling til sin ni år gamle sønn de sa hadde kreft.

GoFundMe-siden har i ettertid blitt fjernet, men Syracuse.com viser til et nettarkiv der man kan se at familien i alle fall mottok i underkant av 30 000 kroner fra donorer.

Problemet er bare at niåringen deres aldri var syk.

Utspekulert løgn

Det var i fjor sommer at de to foreldrene kom med de første meldingene om at sønnen deres hadde fått Hodgkins lymfom - en aggressiv kreftform.

De startet en innsamling for å få hjelp til å betale sykehusregningene da begge foreldrene måtte slutte i jobbene sine for å «å ta vare på» sønnen. De ville også hjelpe ham å besøke skolen Syracuses amerikanske fotballlag.

Dette møtet fant sted i august i fjor, og faren til den ni år gamle gutten skrev følgende rørende innlegg på nettsiden for innsamlingsaksjonen:

- Jeg mangler ord. Takk til dere alle. Deres sjenerøsitet og medfølelse er helt fantastisk, skrev han.

Men nå er altså de utspekulerte og innviklede løgnene i ferd med å bli avslørt.

Må i retten

Det er foreløpig ikke kjent nøyaktig hvordan myndighetene fattet mistanke til paret, men tidligere i år startet altså Cayuga-politiet en etterforskning. Mandag kunngjorde de at foreldrene er arrestert.

Etterforskningen viste at sønnen aldri hadde vært syk, og at det hele var et bedrag.

Historien har fått massiv oppmerksomhet i USA, og har blitt omtalt av både ESPN, CNN, Yahoo og USA Today.

Til sistnevnte skriver GoFundMe at familien nå er utestengt fra deres side, og at alle donorene vil få igjen pengene sine.

- Det er viktig å huske at vår plattform er beskyttet av en garanti. Den sier at dersom en av kampanjene våre er misvisende eller løgnaktige, vil de som har donert penger få disse tilbake. Vi jobber sammen med politiet for å komme til bunns i denne saken, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Det er ventet at de to 35-åringene skal møte i retten neste onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media