<strong>SNAKKET UT:</strong> Blanca Castro var kona til en av sektlederne, men hadde ikke mye fint å si om sekten Defendores de Cristo da hun holdt pressekonferanse i Mexico by tirsdag. Foto: AFP / Ronaldo Schemidt / NTB Scanpix.
SNAKKET UT: Blanca Castro var kona til en av sektlederne, men hadde ikke mye fint å si om sekten Defendores de Cristo da hun holdt pressekonferanse i Mexico by tirsdag. Foto: AFP / Ronaldo Schemidt / NTB Scanpix. Vis mer

- De tvang meg til å spise rå dyreorganer og delta i massive sex-orgier

Slik var livet i sekta Defenders of Christ, ifølge kona til sektlederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at den mexicanske sekta Defenders of Christ brøt sammen tidligere i år, har spekulasjonene i landet rast om hva som faktisk fant sted bak de lukkede sekt-dørene.

Da sekta ble avslørt ble den omtalt som en «bisarr sex-sekt» i amerikanske medier.

Nå tar kona til en av sektlederne, Blanca Castro, bladet fra munnen og snakker ut.

Kvinner ble tvunget til å delta i massive sex-orgier og til å spise rå dyreorganer, forteller sektlederens kone ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sekten brøt sammen da innvandringspolitiet kom på raid 25. januar. 14 utlendinger og ti mexicanere ble funnet i sekthuset nord i landet.

Jesu gjenoppstandelse Lederen var spanjolen Ignacio Gonzalez de Arriba - som så på seg selv som den gjenfødte Jesus. Han var blant dem som ble tatt da innvandringspolitiet kom på besøk.

Gonzalez de Arriba skal ha brukt nettet for å rekruttere medlemmer til sekta. Han tilbød ifølge reklamen kurs i alternativ helsebehandling, synske krefter og seksualitet, ifølge Victim Support Network, en støttegruppe som hjelper folk som har flyktet fra sekter.

- De bryter deg ned, får deg til og med til å tvile på ditt eget navn, sier Blanca Castro.

Hun er kona til en av de venezuelanske lederne i sekta og snakket ut på en pressekonferanse.

- De tvang meg til å spise rå dyreorganer. Og vet du hva? Når du sulter så spiser du hva som helst, sier den mexicanske kvinnen.

- Ble voldtatt og utsatt for vold Sektmedlemmene skal blant annet ha fått beskjed om at de ikke trengte å bry seg om hygienen, det var bortkastet tid.

Castro forteller også at hun ble voldtatt, tvunget til å delta i gruppesex-seanser, holdt innesperret og utsatt for vold. Hun rømte fra sekten i 2010 etter å ha bodd med dem i ti måneder.

Ifølge den argentinske gruppa Victim Support Network var sekten operativ i 80 land, med mer enn 4000 ofre i Mexico og 10 000 på verdensbasis

Castro forteller at folk fra hele verden ble lokket til sektens hus, som ble sett på som et kloster av gruppa.

Etterforskes - Jeg så dem komme fra Chile, Bolivia, Spania ... med kofferter og penger som ble avkred dem i kontanter, sier Castro.

På pressekonferansen la hun også fram kopier av eposter sendt fra sektledere. De viste hvor mye ofrene måtte betale.

Ifølge støttegruppa ble medlemmene utsatt for ren psykologisk tortur.

Gonzalez de Arriba og de andre lederskikkelsene etterforskes nå blant annet på bakgrunn av anklagene om at mindreårige ble tvunget til å ha sex.

Ifølge sektas egen hjemmeside har over 12 millioner besøkt defensoresdecristo.com.

<strong>BRØT SAMMEN:</strong> Castro brøt sammen i gråt flere ganger under pressekonferansen. Foto: AFP / Ronaldo Schemidt / NTB Scanpix
BRØT SAMMEN: Castro brøt sammen i gråt flere ganger under pressekonferansen. Foto: AFP / Ronaldo Schemidt / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer