De ubesvarte spørsmålene

Hva skjedde egentlig da 18-årige Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i Ferguson?

ENGASJERT AV FAMILIEN: Den anerkjente rettsmedisineren Michael Baden er engasjert av drepte Michael Browns familie, som ikke stoler på politiets obduksjon. I går la han fram sin foreløpige rapport. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB Scanpix
ENGASJERT AV FAMILIEN: Den anerkjente rettsmedisineren Michael Baden er engasjert av drepte Michael Browns familie, som ikke stoler på politiets obduksjon. I går la han fram sin foreløpige rapport. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FERGUSON/OSLO (Dagbladet): I går ble det amerikanske heimevernet innkalt for å gjenopprette ro og orden i Ferguson, forstaden til St. Louis som i ei uke har vært herjet av voldsomme opptøyer i kjølvannet av drapet på 18-årige Michael Brown.

Dagbladet er i natt norsk tid i Ferguson. I dag har politiet besluttet at demonstranter ikke skal få stå stille langs hovedveien, og på aggressivt vis forsøker de å få demonstranter og presse til å bevege seg.

- Åtte demonstranter er arrestert på fredelig vis for ikke å flytte seg, skriver St. Louis-politiet på Twitter ved 00.30-tida norsk tid.

Også en pressefotograf skal være pågrepet, melder CNN.

Afroamerikaneren Michael Brown ble skutt av en hvit politimann forrige helg, under uklare omstendigheter. Den svarte majoritetsbefolkningen er rasende på det de ser på som undertrykking fra de overveidende hvite myndighetene i den etterfølgende prosessen.

Browns familie har bestilt en egen obduksjonsrapport fra den anerkjente rettsmedisineren Michael Baden. Den foreløpige rapporten ble lagt fram i går, men fremdeles gjenstår en rekke spørsmål om hva som faktisk skjedde:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer