De underjordiske kamrene hadde ikke vært åpnet på over 100 år. Denne uka ble de avdekket ved en tilfeldighet

Fant beinrester fra 1800-tallet i to mystiske underjordiske kammere midt på Manhattan.

 AVDEKKET:  Først fant anleggsarbeiderne det ene underjordiske kammeret. Dagen etter fant de et nytt et. Og det midt på Manhattan i New York City. I dette kammeret, det første som ble funnet, ble det funent beinrester av mennesker. Foto: Department of design and construction / AP / NTB Scanpix
AVDEKKET: Først fant anleggsarbeiderne det ene underjordiske kammeret. Dagen etter fant de et nytt et. Og det midt på Manhattan i New York City. I dette kammeret, det første som ble funnet, ble det funent beinrester av mennesker. Foto: Department of design and construction / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To mystiske underjordiske gravkammere er avdekket på Manhattan i New York City.

Det var i forbindelse med gravearbeider rundt den populære Washington Square Park på tirsdag at anleggsarbeidere avdekket et gramkammer flere meter under bakken. Da representanter fra myndighetene i byen gikk inn i kammeret, fant de levninger etter mennesker, blant annet bein og hodeskaller.

Nyheten om funnet ble behørig dekket av amerikansk presse, og bildene fra kammeret ble flittig spredt.

Så, dagen etter, fant de samme anleggsarbeiderne et kammer til.

Det skriver blant andre nyhetsnettstedet Business Insider, og henviser til et annet nyhetsnettsted DNAinfo, et nyhetsnettsted for nyheter fra New York City.

Fant levninger Etter avdekkingen av det første kammeret, ble myndighetene i verdensmetropolen varslet. Det samme ble de etter funnet av det andre kammeret.

I det andre kammeret fant de en rekke kister med levninger av mennesker.

Nå skal arkeologer begynne arbeidene med å undersøke gravstedene, og forhåpentligvis oppklare mystikken rundt funnene.

 BEINRESTER:  Hodeskaller og beinrester ble funnet i det første gravkammeret.  Foto: Department of design and construction / AP / NTB Scanpix
BEINRESTER: Hodeskaller og beinrester ble funnet i det første gravkammeret. Foto: Department of design and construction / AP / NTB Scanpix Vis mer

Allerede har myndighetene i New York City fortalt at beinrestene som ble funnet i det første kammeret trolig stammer fra 1800-tallet. Det samme skal kistene, laget i tre, også gjøre.

Finnes trolig flere Funnene var uventet, men kom ikke veldig overraskende på, skal vi tro DNAinfo og Business Insider. Det har i mange år blitt spekulert i om det kunne eksistere gravkammere i området rundt Washington Square Park.

I mange år ble nemlig denne parken og mange andre, brukt som gravsteder for noen århundrer siden, fortrinnsvis for fattige, skriver DNAinfo.

På torsdag sa arkeolog Alyssa Loorya, som leder undersøkelsene, at gravkammerne trolig stammer fra en av to kirker, og jobber nå med å avklare om hvert gravkammer ble laget spesielt til en familie, eller om medelemmer av flere familier er gravlagt i samme kammer.

Sperret av Kamrene er nå sperret av, men gravearbeidene rundt vil fortsette - om enn noe mer forsiktig, opplyser representanter fra myndighetene i New York.

Hva som kommer til å skje med kamrene etter arkeologene er ferdig med sine undersøkelser, er foreløpig usikkert.

 SPERRET AV:  Kamrene er nå sperret av. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
SPERRET AV: Kamrene er nå sperret av. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer