De utstøtte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Oslopolitiet advarte om at «tiggingen er et skalkeskjul for kriminalitet», og mot multikriminelle rumenere som reiser rundt i landet og stjeler, har tiggerdebatten fått en ny omdreining. Kriminalitetssporet har blitt fulgt opp flere steder i landet. Politiet i Hordaland har advart om at de eldre romkvinnene som roter i søppelkassene i Nygårdsparken, blant brukte bleier og råtten mat, samarbeider med kriminelle. I Rogaland har politiet bedt folk om å ikke gi dem penger. Politiet på Agder gikk nylig ut med en advarsel mot kriminelle «sigøynere».

Pressen har fulgt opp. Ivrige fotografer har tatt bilder av romfolk som har «møter», og av mennesker de hevder er vinningsforbrytere sammen med folk som tigger. VG kunne sist uke vise hele Norge hvordan «tiggerne» i Oslo sover. De sover ute, på bar bakke, eller på utbrettede pappkartonger. VGs fotografer fikk et blinkskudd av noen som hadde overnattet i en rundkjøring. Selvsagt bør politiet søke å advare mot og å forebygge kriminalitet og selvsagt er kriminaliteten svært alvorlig for den det rammer. Og pressen bør informere om politiets arbeid. Men er det nødvendig å sette inn paparazzifotografer mot mennesker som sover utendørs? Politiet vet heller ikke hvor omfattende kontakten mellom de som tigger og de som stjeler er, om de samrår seg om hvordan de skal robbe godtroende nordmenn, eller om de kanskje konverserer om helt andre ting. De kan heller ikke si noe om hvor mange av tiggerne som samarbeider med tyvene. Akkurat den siden av saken har kommet litt lite fram den siste tida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer