- De utviser et veldig mot

Jonas Gahr Støre om demonstrantene i Iran.

KOMMER MED STØTTE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener Iran ikke kan leve med et valgresultat som ikke har tillit i befolkningen. Foto: Scanpix
KOMMER MED STØTTE: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener Iran ikke kan leve med et valgresultat som ikke har tillit i befolkningen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Utenriksministeren kommer nå med sin støtteerklæring til folket i Iran som krever frie valg. Demonstrantene i Iran og Mir Hossein Mousavis tilhengeres opprør har gjort inntrykk på på Jonas Gahr Støre.

- De utviser et veldig mot når de melder seg på den måten. Når jeg ser disse bildene fra Iran, tenker jeg at ungdom i Iran identifiserer seg med de deler av verden som har utvikling og som har staket ut en del rettigheter, sier Støre til Dagbladet.

- Er dette en støtteerklæring til demonstrantenei Teherans gater?

- La meg si det sånn: Det er ikke for meg å blande meg inn i den interne prosessen. Men det jeg kan si er at på prinsipielt grunnlag støtter Norge de som er opptatt av demokrati, reformer og fredelig utvikling. Det vil vi også i Iran, sier Støre.

Nylig har også Obama uttalt seg om demonstrasjonene i Iran.

- Må ta et skritt tilbakeDe store massemønstringene og protestene mot det offisielle valgresultatet er de største demonstrasjonene Iran har sett siden de revolusjonen som førte til sjahens fall i 1979. Enkelte har hevdet at hele to millioner mennesker var ute i gatene til tross for forbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer