De vanlige poplene

Berlinerpoplene ble en suksess. Ikke fordi skikkelsene er så spesielle, men fordi de er så normale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandagens foreløpig siste episode av Berlinerpoplene ble sett av 975 000 seere. Det slo seerrekorden fra forrige episode. I snitt har serien trukket hele 930000 seere på mandagskvelden. Det er fabelaktige seertall for NRK, og selskapet var da også raske med å love at flere episoder er på vei. Men seerne må smøre seg med tålmodighet. Opptakene skal starte i mai neste år. Resultatet kan først komme på skjermen i 2009. Og Anne B. Ragdes siste bok i trilogien holder visst bare til to episoder.

Det er nesten så man hører folkekravet: Anne B. Ragde må straks slutte å klistre opp bilder av seg selv på Litteraturhuset, komme seg hjem og fortsette å skrive. Riktignok strekker bøker seg sjelden lenger enn trilogier, men fjernsynsdrama kan da rulle evig, eller i det minste like lenge som «Matador» eller «Forbrydelsen»? Med Berlinerpoplene har Norge fått det Danmark etablerte med «Matador» – troverdig, engasjerende TVdrama fra et norsk hverdagsliv man ellers sjelden eller aldri ser på TV.

For noe av årsaken til suksessen er ikke at skikkelsene i Berlinerpoplene er så spesielle. Det er mer at de er normale: Vanlige, litt kantete folk med noen særtrekk. Litt som folk flest, eller som naboen. Det er først når man ser alminnelige mennesker framstilt på skjermen at det slår en hvor sjeldne de er der: TV-underholdning er ellers blitt et sted der kjendiser møter kjendiser i gjensidig respekt og beundring. Er vanlige mennesker tilstede deltar de vanligvis i en eller annen underlig konkurranse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer