«De var altfor gode til å dø»

Familien til den drepte kinesiske jenta ønsker at den drapssiktede kineseren (22) får dødsstraff - hvis han har planlagt drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FRANKFURT (Dagbladet): Den drapssiktede kineseren er fetter av den mannlige studenten.

Dagbladet møtte fem familiemedlemmer til drapsofrene Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) på flyplassen i Frankfurt i går kveld. Ved midnatt kom de til Norge, etter at ha reist fra Shanghai i Kina tidlig i går formiddag.

- Hvis dette er noe han har planlagt, ønsker vi at han får dødsstraff. Hvis det var en impulshandling, så forstår vi at det ikke blir det, sier familien til Ningyan Yu, men understreker at de ikke vil forhåndsdømme fetteren.

Svært medtatt

Da Dagbladet møtte familiene på flyplassen i Frankfurt, under mellomlandingen fra Shanghai til Oslo, var de svært medtatte. Wus mor og far kikket mest ned i gulvet. Den drepte jentas onkel uttalte seg på vegne av familien.

- Vi har ikke sovet eller spist på flere dager. De var altfor gode til å dø, sier jentas onkel, Jianping Yu.

Foreldrene til Yuhang Wu, Heng Wu og Huang Cyiping, var lamslåtte da de i går kveld fikk beskjed om at fetteren (22) var siktet for drapene.

- Dette tar de veldig tungt, sier onkelen til den drepte jenta.

Det første familiene spurte norske pressefolk om i Frankfurt, var om det var en utvikling i saken. Via tolkene til de norske avisene, fikk familiene høre at fetteren var siktet for forsettlig drap.

- Jobbet hardt

Moren til Yuhang Wu, forteller at han var enebarn.

- Han var kjempesnill og jobbet hardt. Han røkte ikke og han drakk ikke. Han ringte alltid for å gi beskjed hvis han kom seint hjem, sier moren.

De to familiene kjente hverandre ikke før drapene skjedde, men sier de visste at de to studentene var kjærester.

- Vi sier til hverandre at vi må være sterke og støtte hverandre, sier moren til Yuhang Wu.

- Tror dere fetteren er skyldig?

- Det vil vi ikke si noe om. Vi respekterer norsk lov og norsk politi.

Vi stoler på at de ikke slipper kriminelle unna - og heller ikke dømmer uskyldige mennesker, svarer de pårørende.

Lærer

Den drepte Ningyan Yu (23) hadde en storebror i Kina. Onkelen forteller at hun var lærer på en barneskole før hun dro til Norge.

- Elevene hennes klarer ikke å forstå at hun er borte. De skriver dikt og ber henne komme tilbake. De gråter hele tida, sier jentas onkel.

- Hvorfor valgte hun å gå på skole i Norge?

- Hvis hun kunne lære seg å bygge pianoer, ville hun få en veldig god framtid i Kina. Piano er veldig populært i Kina nå, svarer onkelen.

Familiene forteller at de har betalt for barnas utdannelse og reisen til Norge. Nå har de brukt store beløp på flybilletten, og de frykter at de ikke har råd til å hente med seg barna hjem til Kina.

Det første de ønsker å gjøre når de kommer til Norge, er å se de døde barna sine. De vet likevel ikke om de har råd til å ta med seg levningene tilbake til Kina.

- Vi må diskutere det med ambassaden, men det kan bli kostbart, sier jentas onkel.

Vil ha svar

De drepte studentene kom til Norge i fjor høst. Like etter jul flyttet de inn i hybelhuset i Bjerregaards gate i Oslo. De pårørende forteller at begge var snille.

- Hvordan har oppfølgingen vært fra norske myndigheter?

- Det er derfor vi kommer til Norge. Først vil vi se barna våre, så vil vi få vite hva som har skjedd.

PÅ VEI TIL NORGE: Familiene til det drepte studentparet er sønderknust. Dagbladet møtte dem på flyplassen i Frankfurt i Tyskland i går kveld. Fra venstre Heng Wu og Huang Cuiping (moren og faren til den drepte gutten) og Jianquan Yu (faren til den drepte jenta).