Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De var bare noen minutter fra å lande

Thor Alvik ved Luftfartsskolen bekrefter at det var to nordmenn om bord ulykkesflyet. Én intruktør og en elev.

 BLE OPPRINGT KLOKKA 04:  Daglig leder Thor Alvik ble oppringt klokka 04 i natt fra flygerskolen i Florida om at to nordmann var i Cessna 172-flyet som styrtet. FOTO: LINDA ROALD.
BLE OPPRINGT KLOKKA 04: Daglig leder Thor Alvik ble oppringt klokka 04 i natt fra flygerskolen i Florida om at to nordmann var i Cessna 172-flyet som styrtet. FOTO: LINDA ROALD. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske flyhavarikommisjonen hadde ennå ikke ved 16-tiden offentliggjort navnene på de to nordmennene som  er savnet etter at et Cessna-fly styrtet et par hundre meter utenfor Bethune-stranda i New Smyrna Beach-området i Florida i natt norsk tid.     Daglig leder Thor Alvik ved Luftfartsskolen i Oslo bekrefter overfor Dagbladet at det er to nordmenn som er savnet etter flyulykken i Florida.

Intruktør og elev - Jeg var i kontakt med skoleledelsen i Phoenix East Aviation ved 14-tiden og der fikk jeg bekreftet at det er en norsk flyinstruktør og en norsk flyskoleelev som er savnet. Det var ingen andre enn de to i flyet, sier han.

Men Alvik har ennå ikke fått vite noen navn på de savnede.

- Det er strenge regler i USA om at den amerikanske havarikommisjonen skal ta seg av all slik informasjon. Det er ennå ikke klart fra deres side. Derfor har vi heller ikke fått vite konkret hva som skjedde. Bare at de to nordmennene hadde vært ute på en to til to og en halv times lang navigasjon- og intrumentsøvingstur i skolens regi, og at de var på vei tilbake til skolen, sier Alvik

- Utfra havaristedet å dømme kan de bare ha vært minutter fra å lande, legger Alvik til.

I full brann
Ifølge vitner var småflyet i full brann da det traff vannet like før klopkka 18.45 lokal tid onsdag. Vitner skal ha begynt å svømme ut mot det styrtede flyet, men ifølge myndighetene var sjøen svært kald og med høye bølger.

Redningsmannskaper har funnet biter av flyvraket som skyllet i land sammen med noen personlige eiendeler. Blant de personlige eiendelene skal det være funnet et lite hefte med flysertifikat, kredittkort og en student-avtale.

Om lag 70 norske norske flyelever studerer for tiden ved den amerikanske flyskolen Phoenix East Aviation i Daytona Beach i Florida. Luftfartsskolen i Oslo er den amerikanske skolens partner.

Telefoner fra begymrede foreldre Thor Alvik forteller at han allerede har fått flere telefoner fra bekymrede  foreldre og pårørende.

- Jeg har ikke kunne gi dem noe svar på hvem det dreier seg om. Vi har kanalisert alle slike henvendelser til en tillitsmann for de norske flyelevene ved skolen i Florida. Og han har samtidig oppfordret alle de norske elevene om å ringe hjem, sier Alvik.

- Vi har fått vite at det var fint vær da ulykken skjedde og at det bare var de to nordmennene ombord, sier daglig leder i Luftfartsskolen, Thor Alvik til Dagbladet.
Flyet som styrtet, var en Cessna 172 av nyere årgang - sannsynligvis to år eller nyere.

- Dette er verdens mest brukte skolefly, og det har heldigvis vært svært få ulykker, sier Thor Alvik.

image: - De var bare noen minutter fra å lande
ULYKKESRUTA: Dette var ruta de to nordmennene tok før de styrtet utenfor New Smyrna Beach. Grafikk: Kjell Erik Berg
ULYKKESRUTA: Dette var ruta de to nordmennene tok før de styrtet utenfor New Smyrna Beach. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media