«De var det mest stillferdige ekteparet i Sinsen Hageby»

Ingen i villastrøket hadde lagt merke til noe. Unntatt avisbudet. De to siste dagene måtte han presse avisene ned i postkassa. Naboene stusset ikke over at ekteparet ikke hadde vist seg på noen dager. «De hadde bare hverandre,» ble det sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kart over Sinsens i Oslo hvor drapet på det eldre ekteparet skjedde.

Torsdag morgen var alt ved det vanlige i Sinsen Hageby. Det var før en slektning av det pensjonerte ekteparet rullet opp på fortauet foran smijernsporten til Sinsenveien 44, og ruslet inn. Her ble han møtt av det blodstenkte resultatet av hva som synes å være en rovmorders gjerning. De første politibilene seg opp langs villaen. Hvitfrakker fra oslopolitiets kriminaltekniske avsnitt begynte å sikre spor ved den knuste verandadøra.

Pressefolkene flokket seg rundt naboer som meddelte mikrofonene sitt sjokk og sin vantro. Da helikopteret med TV2s team flappet over villastrøket, gikk det opp for dem - folket på Sinsen - at dette ikke var film. Men virkelighet.

Hjemmets mann

87 år gamle Erik Jensen kan ikke minnes noe drap i Sinsen Hagebys historie, villastrøket som i 30-åra vokste fram på jordbruksområdet ved Sinsen-krysset.

- Familien kom hit noen år før krigen. Han var 17 år yngre enn meg. Siden vi bodde i samme veien, ble vi gode venner, spilte tennis sammen. Da foreldrene døde, hadde han hus og hage som hobby. Han var en hjemmets mann. Noen dager tilbake snakket jeg med ham, om småtteri som var hendt. Det var en hurtig samtale. Han var på vei til Rimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer