DYP SORG: 150 mennesker døde da Flight 4U9525 styrtet over de franske alpene i går. Her tenner sørgende lys foran Joseph-Koenig-skolen i Tyskland. 16 elever fra skolen mistet livet i ulykken. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB scanpix
DYP SORG: 150 mennesker døde da Flight 4U9525 styrtet over de franske alpene i går. Her tenner sørgende lys foran Joseph-Koenig-skolen i Tyskland. 16 elever fra skolen mistet livet i ulykken. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB scanpixVis mer

- De var ekstraordinære mennesker, som var elsket av mange

Australsk mor og sønn var på ferie da de omkom i flystyrten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En australsk mor og sønn var på ferie i Europa da de mistet livet i Germanwings-styrten over de franske alpene i går. De er noen av de første av de 150 ofrene som er identifisert.

Sykepleieren Carol Friday (68) fra Melbourne hadde reist for å besøke sønnen Greg (29), som bodde i Tyskland og jobbet med økologiske grønnsaker. Carols ektemann Dave var ikke med på reisen, og det var heller ikke datteren deres Alex.

Familien er i dyp sorg etter ulykken, og har gitt en uttalelse som den australske utenriksministeren Julie Bishop leste opp i det australske parlamentet i dag.

- Ekstraordinære mennesker - Hun var en talentfull kunstner og likte å bruke tid på å lage kunst sammen med sin lokale kunstgruppe, sier familien i uttalelsen, ifølge Sydney Morning Herald.

- Hun elsket livet og nøt hvert eneste minutt med venner og familie.

Greg skulle ha fylt 30 år neste måned. Han var utdannet lydingeniør, og jobbet i et lokalt ingeniørfirma før han flyttet til Tyskland i februar.

- Han var en elskverdig person, det høres kunstig ut, men han var virkelig en genuint hjertelig person, og firmaet ble bedre av at han jobbet her, sier sjefen på hans gamle arbeidsplass, Sarah Alper, til Sydney Morning Herald.

- De var begge ekstraordinære mennesker, som var elsket av mange. De vil alltid være i våre hjerter, minner og drømmer, sier familien i sin uttalelse.

16 elever døde Den australske utenriksministeren sa i parlamentet at myndighetene har vært i kontakt med familien til de to avdøde australierne, og tilbyr dem all mulig assistanse.

- Våre tanker er med dem i denne utrolig vanskelige tida, sa hun videre, ifølge den australske TV-kanalen SBS.

Om bord i flyet var blant annet 67 tyskere. Blant dem 16 elever og to lærere fra en videregående skole i den tyske byen Haltern, drøye 80 kilometer nord-øst for Düsseldorf. I tillegg er 45 spanjoler bekreftet omkommet. Det var også statsborgere fra Nederland, Belgia, Israel og Danmark ombord Flight 4U9525.

Feil utbedret Flyet hadde planlagt avgang klokka 09.35, men kom seg først avsted klokka 10.01. Planlagt landingstid i Düsseldorf var - forsinkelsen innregnet - klokka 11.55.

Flyet, en Airbus 320, fløy først fra Düsseldorf til Barcelona i dag morges, og det var på tilbaketuren at ulykken skjedde.

Reuters opplyser at ulykkesflyet er 24 år gammelt, og har vært en del av Lufthansa-systemet (Germanwings er et datterselskap) siden 1991.

Lufthansa bekrefter at ulykkesflyet hadde problemer med luken til nesehjulet dagen før det styrtet i nærheten av Digne-les-Bains i en svært uframkommelig del av de franske Alpene, men hevder at denne feilen ble utbedret.

Skader på svart boks Flyet ble sjekket og godkjent samme dag som det styrtet, og teoriene om hva som kan ha forårsaket styrten er mange, mens svarene foreløpig er få.

Flyets taleregistrator er funnet, men skadd, men skal ikke være så alvorlige at det er umulig å hente inn informasjon. Ferdskriveren er ennå ikke funnet.

Flyet styrtet i en svært uframkommelig del av de franske alpene, og letingen i området er vanskelig. Det franske nyhetsbyrået AFP melder at søket i krasjområdet nå er i gang igjen, nå som redningsmannskapene har dagslys å jobbe i.

Mer enn 300 politifolk og 380 brannmenn er satt inn i søket etter levninger og vrakdeler, ifølge AFP. Fem etterforskere skal ha jobbet ved ulykkesstedet igjennom natten.

Få de siste oppdateringene om flystyrten i Dagbladets livestudio.