Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De var et veldig hyggelig par

Naboen om paret som skal ha hold tre kvinner som slaver i London i 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): -  De holdt seg for seg selv og jeg hold meg for meg selv. Vi bare hilste når vi passerte hverandre, sier en av naboene til paret som på pågrepet, mistenkt for å ha holdt tre kvinner som slaver i hjemmet sitt  i minst 30 år.

Både kvinnen og mannen er 67 år gamle, opplyser politiet. De ble pågrepet i sitt hjem i 7.30-tiden i morges. Ifølge Sky News er de ikke britiske statsborgere. Utover dette er svært lite kjent om de mistenkte foreløpig.

- De var et veldig hyggelig par. De virket bare som et veldig normalt par. Dette er bare veldig uheldig, sier naboen, som vil være anonym om de to til The Press  Association.

- Vanlig hus i vanlig gate London er i sjokk over nyheten om at en malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30) skal ha blitt holdt som husslaver i minst 30 år.

- Vi har aldri sett noe slikt som dette, sa sjef for avsnittet for menneskehandel i London-politiet Kevin Hyland på en pressekonferansen i ettermiddag.

Huset de tre ble holdt i blir beskrevet som et vanlig hus i en vanlig gate i bydelen Lambeth som ligger litt sør for sentrum av London.

Den yngste av kvinnene som nå er reddet ut, skal ha vært i fangenskap i hele sitt liv.

Kvinnen skal sammen med de to andre kvinnene hatt svært begrensede muligheter til å bevege seg.

- 30-åringen har ikke hatt noen normal kontakt med verden utenfor huset, sier politiinspektør Kevin Hyland i London Metropolitan Politi.

Kvinnene skal ha hatt egne rom de kunne oppholde seg i, men fikk ikke gå ut av inngangsdøra.

Traumatisert Ifølge politietterforskere ved Scotland Yard skal kvinnene være svært traumatisert.

- Alle tre kvinnene var svært traumatisert og ble tatt med til et trygt sted hvor de nå er. De blir tatt vare på at hjelpere med kompetanse på å ta seg av personer med dype traumer. Dette er svært traumatiserte mennesker og det er viktig at vi jobber forsiktig med å få brakt på det rene hva som har skjedd i denne saken, sier Hyland.

Etterforskningen startet etter at den 57 år gamle irske kvinnen kontaktet organisasjonen Freedom Charity i oktober og fortalte at de ble holdt fanget. Lederen for organisasjonen, Aneeta Prem, sier kvinnene er veldig stresset, men veldig lettet over endelig å være i frihet.

Hun forteller at ofrene var svært redde for det arresterte paret.

Ofrene var fullstendig livredd dem.  De følte de var i enorm fare. Jeg tror ikke naboene visste noen ting som helst, sier Prem til Sky News.

 Freedom Charity brukte flere uker på å vinne kvinnenes tillit før de tre kunne komme seg ut av huset.

- De hadde forsøkt i flere år å finne ut en måte å komme seg vekk på, sier Prem.

- ALDRI SETt NOE SLIKT:  Avnittet for menneskehandel i London-politiet har aldri vært borti en sak som denne, sier sjefsetterforsker Kevin Hyland. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
- ALDRI SETt NOE SLIKT: Avnittet for menneskehandel i London-politiet har aldri vært borti en sak som denne, sier sjefsetterforsker Kevin Hyland. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL Vis mer