- De var fantastiske

De to drepte soldatene navngitt og hedret i dag.

DREPT: Cengiz Azimkar (tv) og Mark Quinsey ble drept under Real IRAs angrep på en militærbase i Nord-Irland lørdag kveld.  (AP Photo/Ministry of Defence, PA)
DREPT: Cengiz Azimkar (tv) og Mark Quinsey ble drept under Real IRAs angrep på en militærbase i Nord-Irland lørdag kveld. (AP Photo/Ministry of Defence, PA) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mark Quinsey, en 23-åring fra Birmingham, og 21 år gamle Cengiz Azimkar fra London er navnene på de to ingeniørsoldatene som mistet livet i Real IRAs angrep utenfor en militærbase i Nord-Irland lørdag kveld.

- De var fantastiske soldater og mistet livet i et forferdelig ufølsomt angrep, vi sørget alle over dette tapet, sa brigadier George Norton i dag.

Ubevæpnet og ikke i tjeneste
Soldatene som ble skutt og drept utenfor militærbasen i Massareene hadde gjort seg klare for avreise til Afghanistan, der de skulle til videre militær tjeneste. Ifølge Norton var de to kledd i sivil og var bare timer unna flyturen til Afghanistan.

- De var ikke i tjeneste da de ble skutt, de var ubevæpnet og kledd i ørkenuniform, sa Norton ifølge Sky News.

Mark Quinsey og Cengiz Azimkar hadde bestilt pizza fra Dominos før de skulle dra til militærbasen i Helmand, Afghanistan. Da de skulle hente pizzaen utenfor militærbasen ble de skutt og drept.

- Vi er sjokkerte, vi er sinte og det vil ta lang tid å komme over dette, sa brigadier George Norton.

- Han reddet livet mitt
19 år gamle Anthony Watson var et av pizzabudene som ble skutt og hardt skadet, til The Sun forteller han i dag hvordan livet hans ble reddet av en de drepte soldatene.

DREPT 1: 23 år gamle Mark Quinsey med sin mor og søster. REUTERS/MOD/Handout
DREPT 1: 23 år gamle Mark Quinsey med sin mor og søster. REUTERS/MOD/Handout Vis mer

- De ropte «legg dere ned» før vi skjønte hva som skjedde. Så la en av soldatene seg over meg, mens kulene haglet.

Mennene fra Real IRA skal så ha gått bort til soldaten som lå beskyttende over 19-åringen og likvidert ham. Anthony Watson ble så skutt tre ganger til.

Real IRA sier i en uttalse at de ikke beklager å ha skutt pizzabudene, som de kaller britiske kollaboratører.

- Blod overalt
En mann som kjørte forbi åstedet rett etter skuddepisoden beskriver et forferdelig skue.

- Jeg kunne se flere kropper spredt rundt på bakken. En soldat lå i veikanten med blod rennende fra hodet. Det var umulig å se hvem som levde og hvem som var død. Det var blod overalt, sier han til The Sun.

DREPT 2 21 år gamle Cengiz Azimka (AP Photo/Ministry of Defence, PA)
DREPT 2 21 år gamle Cengiz Azimka (AP Photo/Ministry of Defence, PA) Vis mer

Statsminister Gordon Brown ankom i dag Nord Irland, og skal besøke militærbasen der de to soldatene ble skutt og drept.

Sammen med Brown kom ministeren for Nord-Irland, Shaun Woodward, sammen skal de to møte politiets leder Sir Hugh Orde og flere politiske ledere.

- Vi befinner oss i en situasjon hvor vi virkelig må bestemme oss hvordan fremtiden skal sikres, sa Woodward.

Brown har lovet at drapsmennene vil bli tatt og stilt for retten.

GORDON BROWN: Statsminister Gordon Brown besøker militærbasen der to soldater ble skutt og drept av Real IRA. AFP PHOTO/Peter MUHLY
GORDON BROWN: Statsminister Gordon Brown besøker militærbasen der to soldater ble skutt og drept av Real IRA. AFP PHOTO/Peter MUHLY Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer