- De var flotte gutter

MOSS (Dagbladet): Begge de to drepte dørvaktene beskrives som flotte gutter av venner og kolleger. Verken Martin Morisse (26) eller Einar Tormod Rønning (23) hadde jobbet lenge på Chez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Einar Tormod Rønning var mossegutt, men studerte ved BI i Oslo. Ved siden av studiene jobbet han som vekter i Falken og tok ekstravakter som dørvakt i hjembyen.

- Dette er opprivende og tragisk. Mange av kollegene hans i Falken er fryktelig lei seg etter det som har skjedd. Han var en avholdt kollega, sier informasjonsdirektør Dag Christensen i Falken.

Martin Morisse hadde nylig flyttet til Moss og kom opprinnelig fra Jessheim. Han hadde jobbet som dørvakt i Oslo i flere år, der han skal ha blitt knivstukket på jobb for ikke lenge siden. Et arr på magen var beviset på det. Dette skal ha vært en av grunnene til at han flyttet til Moss. Her hadde han også en kjæreste.

- Han var en herlig type. Vi hadde mye moro, trente sammen, dro på turer og gikk på byen. Vi ble kjent første dagen hans på jobb, og han ble en veldig god kompis, sier en dørvaktkollega på Chez.

Tente lys

I løpet av dagen og kvelden i går strømmet venner og bekjente av de to drepte til utestedet Chez. Seint på kvelden i går lå det masse blomster og hilsener foran de tente lysene. På enkle A4-ark fikk begge guttene de siste hilsener: «Kjære Martin. Vi vil alltid savne deg og ditt gode humør.» «Vi vil alltid tenke på deg Einar. Takk for alt.»

Fredelige

- Jeg har ikke flere tårer igjen. Jeg fikk sjokk da jeg hørte at Einar var død, sier Bibi Hossein (49).

Hun var Einars barnepike under oppveksten. Moren hans var død, og han vokste opp hos far og fire søstre på Saltnes i Råde. Han var russ på Kirkeparken videregående skole i Moss i 1998, på allmennfag.

Einar flyttet selv tilbake til Moss for kort tid siden. Han og Martin Morisse ble kjent gjennom jobben som dørvakter.

- Martin var alltid hyggelig og blid. Han opptrådte aldri arrogant som dørvakt, sier en bekjent.

I går begynte de grusomme drapene etter hvert å gå opp for folk i Moss. Begge guttene beskrives som fredelige og greie gutter, som aldri var ute etter bråk.

I går ble de selv ofre for den tøffe virkeligheten i utelivsbransjen.