DREV BUTIKK: Den 51-årig kvinnen som er siktet for å ha drept sin 57-årige mann, drev denne Benettonn butikken i andre etasje til høyre i et kjøpesenter i Drammen.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
DREV BUTIKK: Den 51-årig kvinnen som er siktet for å ha drept sin 57-årige mann, drev denne Benettonn butikken i andre etasje til høyre i et kjøpesenter i Drammen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

De var i konflikt om barna og tapte millioner på klesforretninger

Nå er kona (51) siktet for å ha drept sin direktør-ektemann (57).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun er en driftig dame, men kanskje mer gründer enn forretningskvinne. Hun hadde et stort register og det var veldig mye følelser, sier en mann Dagbladet møtte i sentrum av Drammen i går. Han snakker om en 51-årig kvinne som han kjenner i forretningssammenheng.

Nå er hun siktet for forsettlig drap på sin mann, som var direktør i rederiet Frontline. Hun nekter straffskyld.


Krisesenter
Mannen ble funnet død i konas utbrente BMW i Lier i Buskerud onsdag forrige uke.

Det har lenge vært harde konflikter mellom kvinnen og hennes avdøde mann.

Konfliktene skal ha hardnet til for omtrent et år siden. I januar i fjor opplevde Frontline-direktøren forholdene som så ille at han tok med seg barna og flyttet inn på et krisesenter.

Fikk ikke husleie På forsommeren opplevde kvinnen en ny krise. Klesforretningen hun drev i et kjøpesenter i sentrum av Drammen måtte stenges.

- Vi stengte lokalene da vi ikke fikk betalt husleie. Før det hadde vi fått betalt stykkevis og delt, sier Lars Falck-Pedersen i utleierfirmaet  Nedre Storgate 2 as.

- Jeg har ingen kunnskap om dette, sier kvinnens forsvarer Bent Luther til Dagbladet.

Da Dagbladet besøkte kjøpesenteret i går, var lokalene hvor kvinnen drev forretningen fortsatt avstengt. Kasser sto stablet opp inne i butikklokalet.

Million-tap
Den drapssiktede kvinnen har i årevis solgt klær av merket Benetton i butikker både i Drammen og et annet sted i Buskerud.

Regnskapene viser at pengene har rent ut i raskt tempo.
Ifølge en kilde som står nær kvinnens familie, stammer en svært stor del av pengene fra hennes direktør-ektemann.

- For omtrent et år siden satte han foten ned for å bruke mer penger på klesbutikker, sier denne kilden.

- Preget I 2011 ble det tvangsoppløsning i kvinnens klesselskap, som hun har drevet med sin mann som styreleder. Det siste regnskapet, fra 2008, viser samlede tap på nærmere 1,8 millioner kroner for det året og det foregående.

- Jeg er ikke kjent med at tapene på klesforretninger skal ha utløst en konflikt mellom partene, sier kvinnens forsvarer Bent Luther, som heller ikke kan bekrefte at det var hennes mann som finansierte klesforretningene.

Da boet i klesfirmaet ble oppgjort i september 2011, var det med en underbalanse på nærmere fire millioner kroner.

Barnefordeling
Bent Luther vil ikke uttale seg om hvilke konflikter som har vært de viktigste mellom ektefellene.

- Ikke utover at hvem som skal ha omsorgen for barna har vært et konflikttema, sier han til Dagbladet.

Kvinnen leverte for kort tid siden inn separasjonspapirer, etter at ekteparet ifølge Luther i lengre tid hadde fortsatt å bo under samme tak av hensyn til barna.

Alle problemene og konfliktene med ektemannen skal ha gått hardt inn på kvinnen.

- Jeg så henne for ei uke siden. Hun virket veldig preget, sier en kilde som kjenner familien.

Ikke meldt savnet
Politiet har foreløpig ingen sikker dødsårsak og skal heller være sikre på når 57-åringen ble drept. Politiet har ikke ønsket å kommentere om de jobber ut i fra et bestemt åsted for drapet.

SISTE LIVSTEGN: - Siste sikre livstegn fra mannen var i 15-tida mandag 25. mars, sier politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagblade. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
SISTE LIVSTEGN: - Siste sikre livstegn fra mannen var i 15-tida mandag 25. mars, sier politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagblade. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

Kona meldte aldri direktørektemannen eller bilen sin savnet.

- Det eneste vi har gått ut med til nå er at siste sikre livstegn fra mannen var i 15-tida mandag 25. mars, sier politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Likhund
51-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin mann i Lier, nekter straffskyld. Hun ble varetektsfengslet i to uker påskeaften. Hun er avhørt to ganger.

Kripos er koblet på saken og politiet har gjennomført en rekke tekniske undersøkelser hjemme hos den drapssiktede kvinnen. Oslo-politiets likhund Rasko har også saumfart huset og hagen til siktede.

- Jeg vil ikke gå inn på hva vi har funnet der, sier politiadvokat Vibeke Martins ved Søndre Buskerud politidistrikt.
Martins vil ikke kommentere Dagbladets spørsmål angående økonomien til de to ektefellene.