Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De var kjærester i over to år. Så innrømte mannen at han var hivsmittet.

Ved en tilfeldighet fikk kvinnen (46) vite at samboeren var hivsmittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Nå har kvinnen anmeldt sin 50-årige eksforlovede til politiet. Hun mener mannen fortsatt ikke skjønner alvoret, og reagerer kraftig på helsevesenets håndtering av saken.

- Har ikke helsevesenet noe ansvar for at en smittefarlig person går rundt i årevis og later som ingenting? spør hun.

- Min ekssamboers lege ba meg tenke meg godt om og ta kontakt med henne før jeg anmeldte forholdet. Det synes jeg vitner om en altfor lunken holdning til dette problemet, sier hun. Den 46-årige kvinnen sier hun er bitter, men benekter at det ligger noe hevnmotiv bak anmeldelsen.

- Jeg vil bare hindre at andre skal bli utsatt for det samme som meg, for det unner jeg ikke min verste fiende. Det har vært et helvete, sier kvinnen.

Falt pladask

Hun møtte mannen gjennom felles bekjente for to og et halvt år siden. De falt pladask for hverandre, og ble sammen omtrent med en gang. Et halvår seinere ble de forlovet, og i november i fjor ble de samboere.

- Like før vi flyttet sammen, fikk jeg mistanke om at noe var galt. Vi var på restaurant og kom tilfeldigvis i snakk med en lege. Han sa at plagene min forlovede hadde, var symptom på hivsmitte. Kvinnen konfronterte kjæresten med påstanden, men skal ha blitt bryskt avvist. Hun visste at han hadde jobbet i Afrika, og slo seg ikke til ro med hans forsikringer om at han led av kreft. Derfor gikk hun til sin fastlege og tok hivtesten i desember i fjor, samtidig som hun tok kontakt med forlovedens behandlere ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Til slutt fikk jeg kjæresten til å bli med meg på sykehuset, der han innrømte at han var hivsmittet og at han hadde visst om smitten hele tida, sier kvinnen.

- Det var et forferdelig sjokk. Vi hadde planlagt å leve livet sammen, og så raknet alt.

Forholdet tok umiddelbart slutt, men de måtte bo under samme tak til alt det praktiske var ordnet. Først 1. april i år kunne hun flytte inn i sin egen leilighet.

- Saken har tatt på både økonomisk og psykisk. Verst var de to månedene jeg gikk og ventet på resultatet av hivtesten. Den var heldigvis negativ, sier kvinnen, som føler at hun nå er på rett vei.

Politiadvokat Knut Jostein Sætnan ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at de har mottatt anmeldelsen, men har ingen kommentar til selve saken.

- Fortrengt sykdommen

50-åringen som er anmeldt, sier at han på en måte ikke har vært seg bevisst sykdommen.

- Jeg har skjøvet det unna meg og fortrengt det. Jeg fikk beskjed om at mine prøver var blitt bra og at jeg ikke kunne smitte noen, så derfor ble det slik at jeg ikke fortalte at det var hiv, sier mannen til Dagbladet. Han bekrefter at han var hivsmittet de to og et halvt åra han var sammen med kvinnen og at han ikke sa noe om det. Nå er han lei seg for det som har skjedd, og får behandling hos psykolog.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media