De var på vei til første dag på jobb etter et jordskjelv da det ristet på nytt

Totalt er 16 døde og en savnet etter skjelvet i Italia i går.

TRØSTER HVERANDRE: Fabrikkarbeidere sørget og trøstet hverandre utenfor Meta-fabrikken, der tre personer døde etter at bygningen falt sammen i San Felice. Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI/NTBSCANPIX
TRØSTER HVERANDRE: Fabrikkarbeidere sørget og trøstet hverandre utenfor Meta-fabrikken, der tre personer døde etter at bygningen falt sammen i San Felice. Foto: EPA/ELISABETTA BARACCHI/NTBSCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderne ved en liten fabrikk hadde akkurat kommet tilbake til sitt første skift etter jordskjelvet den 20. mai da nok et jordskjelv rystet Nord-Italia i går, og taket på fabrikken i San Felice Sul Panaro kollapset, skriver nyhetsbyrået AP.

Minst tre av de ansatte ved fabrikken, to immigranter og en italiensk ingeniør, som skulle sjekke hvor stabil bygningen var, er blant de døde etter gårsdagens skjelv.

En savnet Seint i går var de offesielle dødstallene oppe i 16 personer, og en fremdeles savnet. Den som er savnet er en arbeider ved en fabrikk i den lille byen San Felice Sul Panaro. Myndighetene hadde egentlig satt antallet døde til 17, men satte det senere ned til 16, uten å oppgi en forklaring på nedjusteringen.

350 personer ble skadd da skjelvet, som målte 5,8 på jordskjelvskalaen, inntraff like nord for Bologna i Emilia Romagna, en av Italias store landbruks- og industriregioner.

Skulle hente klær En av de skadde var en 65 år gammel kvinne som ble reddet ut av ruinene av hennes kjøkken i Cavezzo, som er en av byene som ble hardt rammet av jordskjelvet. Brannmenn fortalte Sky TG24 TV at et møbel, som hadde falt over henne, reddet henne fra å bli drept av bygningsmassene som falt sammen over henne.

Bygningen hun bodde i ble skadd under jordskjelvet den 20. mai, og kvinnen var innom huset for å hente noen klær da jordskjelvet inntraff, fortalte brannmennene.

Rammet fabrikkarbeidere Fabrikker, låver og kirker er blant bygningene som ble ødelagt under skjelvet.

Syv personer ble drept under skjelvet den 20. mai, det skjelvet ble målt til 5,9 på jordskjelvskalaen. I begge skjelvene var mange av de drepte arbeidere som døde når taket på fabrikken eller lageret de jobbet på falt ned.

FALT SAMMEN: Italienske brannmenn leter etter savnede personer etter at Haemotronic-fabrikken i Modella i Modena falt sammen i går. Foto: EPA/CARLO FERRARO/NTBSCANPIX
FALT SAMMEN: Italienske brannmenn leter etter savnede personer etter at Haemotronic-fabrikken i Modella i Modena falt sammen i går. Foto: EPA/CARLO FERRARO/NTBSCANPIX Vis mer