- De var ute etter å drepe

Politisjef Sir Ian Blair er glad det ikke skjedde. Politiet leter etter mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er to uker siden terrorbomben i London tok 56 liv og skadet over 700 mennesker. I dag gikk terroralarmen i byen igjen.

Tre undergrunnstasjoner, Warren Street, Oval og Shepherd\'s Bush Green Station, ble evakuert, på grunn av røykutvikling og meldinger om flere eksplosjoner. I tillegg var det en eksplosjon på en buss.

- Det har vært fire eksplosjoner eller forsøk på eksplosjoner. Det ser ut som det har vært mindre bomber enn forrige gang, sa Scotland Yard-sjef Sir Ian Blair, kort tid etter angrepet.

Ian Blair ber nå folk om å ta det med ro, og gå tilbake til det vanlige.

- Jeg vil at dere skal gå tilbake de det dere driver med. Situasjonen er under kontroll, og hjelpemannskapene er på plass. Jeg vil gjerne få berømme politiet, ambulansepersonell, sykehus og alle andre som har bidratt. Dere har gjort en fantastisk jobb, sa Ian Blair på en pressekonferanse i ettermiddag.

Poltiet er forløpig uten spor. Kilder sier til BBC at politiet er på leting etter to personer som skal ha løpt fra åstedet. Politiet vil hverken avkrefte eller bekrefte disse opplysningene.

Dette er hva som skjedde i London i dag:

Oval Station: Stasjonen ble evakuert og store områder ble sperret av. Vitner forteller til BBC at folk løp av togene da toget stoppet på stasjonen. Politisjefen opplyste om en alvorlig situasjon mellom Stockwell og Oval Station.

Warren Street: Vitner skal ha hørt et smell foran i toget. Også her ble området sperret av, og folk løp ut av stasjonen.

Shepherd\'s Bush: Liten ekspolosjon er meldt inn. En mann ble sett da han løp fra stasjonen.

Hackney Road: Eksplosjon på buss nummer 26. Vinudene sprengte oppe i bussen. En kvinne kom skrikende ut med sitt barn på armen.

University College Hospital: Væpnet politi tok seg inn på sykehuset, på leting etter en mann. Situasjonen er unde kontroll. Politiet er, i følge BBC, fortsatt inne på sykehuset.

Skadd og drepte: Et menneske er skadd, ingen døde.

Arrestasjoner: Politiet arresterte to menn i Whitehall-området. Ifølge politiet skal mennene ikke ha noe med angrepet å gjøre.

T-baner stengt: For øyeblikket er fem t-baner stengt i London.

EVAKUERT: De røde spottene viser hvilke tre undergrunnstasjoner som har blitt evakuert, og hvor bussen sto. Det er foreløpig uklart hva som har skjedd.
TOGENE STÅR: Dette er på utsiden av Warren Street Station.
SPERRET AV: Politiet har sperret av et stort område rundt alle stasjonene. Her fra Oval Tube Station.