- De ventet til båten hadde sunket helt. De lo

Kyniske menneskesmuglere senket båt med 500 om bord. Bare en håndfull overlevde.

FUNNET PÅ HAVET: En flyktning hjelpes av maltesiske hjelpemannskaper etter å ha blitt reddet til sjøs i helga. Foto: JUSTIN GATT / DET MALTESISKE FORSVARET / REUTERS / NTB SCANPIX
FUNNET PÅ HAVET: En flyktning hjelpes av maltesiske hjelpemannskaper etter å ha blitt reddet til sjøs i helga. Foto: JUSTIN GATT / DET MALTESISKE FORSVARET / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Etter at de kjørte inn i vår båt, ventet de for å forsikre seg om at den hadde sunket helt. De lo.

Det forteller en av de få overlevende etter at en båt med 500 flyktninger på vei fra Egypt til Europa for noen dager siden ble rent i senk av menneskesmuglerne de hadde betalt store summer til for å frakte dem over Middelhavet.

- Kynisk og ondt De overlevende befinner seg nå på den greske øya Kreta, og har fortalt sine historier til International Organization for Migration (IOM), som etterforsker tragedien.

- Hvis de overlevendes beretninger blir bekreftet, er dette det verste skipbruddet med flyktninger på flere år - ikke en tragisk ulykke, men tilsynelatende bevisst drukning utført av kriminelle gjenger som mottar penger for de desperate turene. Handlingene er like kyniske som de er onde, sier IOM-talsmann Leonard Doyle.

Flyktningene forteller at uro oppsto på om bord etter at de flere hundre passasjerene gjentatte ganger var blitt flyttet til stadig mindre båter. Da de ble bedt om å skifte fartøy enda en gang, nektet de fordi den mindre båten så usikker ut; de sa de heller ville dra tilbake til Egypt enn å gå om bord i den nye båten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer