- De vet om dødsrisikoen, men drar med falleferdige farkoster - og håper på det beste

Ny rapport om båtflyktningene.

KOM FRAM I LIVE:  Syriske flyktninger reddes i land etter å ha reist over Middelhavet i en liten gummibåt. Flyktningene reiste sjøveien fra Tyrkia til Hellas og ble reddet i havn på den greske ferieøya Kos i forrige uke. Foto: Reuters / Scanpix
KOM FRAM I LIVE: Syriske flyktninger reddes i land etter å ha reist over Middelhavet i en liten gummibåt. Flyktningene reiste sjøveien fra Tyrkia til Hellas og ble reddet i havn på den greske ferieøya Kos i forrige uke. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 kom over 200 000 mennesker seg over Middelhavet, de fleste fra Syria og afrikanske land. Mer enn 3400 døde, og hittil i år har nesten like mange druknet på veien til Europa.

Alt tyder på at tallet båtflyktninger bare vil øke i år, og det er derfor viktig å vite mer om hvorfor mennesker tar det aktive valget de gjør, med å risikere livet i falleferdige farkoster over Middelhavet, mener Migration Policy Institute, som nå har gitt ut rapporten Before the boat.

Verdt å ta dødsrisiko I rapporten kommer det fram at folk ikke er flinke i å vurdere risiko. En av grunnene til det, er at de opplever risiko nærmest daglig. Enten der de flyktet fra - eller underveis til Europa.

Mange mennesker tenker også at muligheten for å dø eller bli skadd kan synes verdt å ta. Mye av årsaken til dette er at de opplever sikkerhetsrisiko, enten der de kommer fra, eller som migranter eller flyktninger på vei mot en bedre framtid. De reisende tenker mer på sine langsiktig mål om å hjelpe familie eller å få seg jobb, enn den mulige risikoen om å dø eller bli lemlestet på veien, går det fram av rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer