Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De vil aldri finne henne

Joran (18) innrømmet at Natalee (18) ble dumpet i havet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mai 2005 forsvant den amerikanske studenten Natalee Holloway (18) fra den karibiske øya Aruba. Hun var på ferieøya sammen med 100 medelever fra Mountain Brook High School i Alabama for å feire at hun hadde fullført skolen.

Hun ble sist sett da hun forlot en bar i byen Oranjestad sammen med nederlandske Joran Van der Sloot og de to brødrene Deepak og Satish Kalpoe. De skal ha drukket mye alkohol og enkelte av dem skal ha tatt kokain.

Natalee skulle møte medelevene på et hotell dagen etter, men dukket aldri opp.

Forlatt på stranda

Politiet på øya begynte etter hvert å etterforske forsvinningen som en mulig drapssak, og Joran Van der Sloot og de to brødrene ble arrestert i saken.

I avhør fortalte de at de hadde kjørt Natalee til stranda, men forlatt henne der fordi hun ønsket det selv.

De tre ble løslatt fordi politiet ikke har noen sikre bevis mot dem. Men nå ønsker de å arrestere dem igjen, etter at Joran Van der Sloot har fortalt en annen versjon av saken.

I en samtale med det han trodde var en venn, som egentlig var iscenesatt av den nederlandske TV-journalisten Peter R. de Vries, og som ble filmet av tre skjulte kameraer, sa den nå 18 år gamle gutten at de dumpet jenta i havet, melder CNN

FORSVANT: Natalee Holloway forsvant i mai 2005 fra den karibiske øya Aruba. Foto: AP/Scanpix
FORSVANT: Natalee Holloway forsvant i mai 2005 fra den karibiske øya Aruba. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Hun vil aldri bli funnet, sier han blant annet.

Mistet bevisstheten

I opptaket går det ifølge flere ulike meldinger fram at han sa at han ville ha sex med henne, men at hun ikke ville dra hjem til hotellet, hun ville heller dra til stranda for å se på hai.

De to brødrene skal så ha kjørt Natalee og Joran til stranda, før de dro. I samtalen som er blitt tatt opp forklarer han at de hadde sex på stranda, men at hun underveis begynte å riste før hun ble helt stille.

- Plutselig var det hun gjorde som i en film. Hun ristet, det var forferdelig, sier han i samtalen.

Opptaket ble vist i Peter R. de Vries’ program i går. Han viste opptakene til myndighetene på Aruba før det ble vist, og politiet ønsker nå å arrestere Joran Van der Sloot og Deepak og Satish Kalpoe på nytt.

Nekter all skyld

Joran Van der Sloot ringte i forrige uke inn til det nederlandske TV-programmet Pauw & Witteman og erkjent at han hadde kommet med uttalelsene, men at de var løgner.

image: - De vil aldri finne henne

- Jeg fortalte ham det han ville høre, sa han.

Den nå 18 år gamle gutten har nektet all skyld i saken, i likhet med brødrene Kalpoe.

I TV-opptaket sier han også at han ikke ville drepe Natalee.

- Jeg ville aldri drept ei jente, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

I samtalen forklarer han at han fikk panikk da han ikke fikk liv i jenta igjen, før han til slutt kontaktet en venn som disponerte en båt.

Videre går det fram at de bar kroppen til den 18 år gamle jenta til båten, før Joran Van der Sloot dro hjem, mens vennen dro ut på havet og dumpet jenta.

- Hun vil aldri bli funnet, sier han i samtalen.

- Havet er stort.

Mannen han snakket med fikk omtrent 200 000 kroner av Peter R. de Vries, ifølge journalisten for å for å dekke kostnadene hans.

Ville ha ny fengsling

Politiet på Aruba mener TV-programmet og Joran Van der Sloots uttalelser er svært interessante i saken, og ønsker å arrestere og avhøre de tre opprinnelige mistenkte på nytt. Men det satte i går en dommer på øya foten ned for. Politiet har ifølge CNN varslet at de vil anke avgjørelsen.

Peter R. de Vries har også intervjuet Natalee Holloways mor, Beth Twitty. Hun reagerte med forferdelse da hun så skjultkamera-opptakene.

- De kan ha dumpet henne i havet mens hun var bevisstløs og de vet de ikke en gang, sier hun i intervjuet.

VAR PÅ FERIE: Natalee Holloway (til venstre), sammen med vennene Lee Broughton, Madison Whatley og Ruth McVay. Bildet er distribuert av nyhetsbyrået AP med godkjennelse av den savnede jentas mor.
ARRESTERT: Joran Van der Sloot ble arrestert i 2005, men senere sluppet fri.
FORFERDET: Journalist Peter R. de Vries og Natalee Holloways mor, Beth Twitty.
KOM MED INNRØMMELSER: Men Joran Van der Sloot mener nå at det var en løgn.
DUMPET I HAVET: Natalee Holloway (18).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media