Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De vil drepe meg. Vær så snill og kom å hent meg

Eman Al-Obeidi, som hevder hun ble voldtatt av Kadhafis menn, snakket direkte med moren sin på CNN.

SNAKKET MED MOREN:  I et direktesendt tv-program med CNNs Andersson Cooper fikk Eman al-Obeidi, som hevder hun ble voldtatt av Kadhafis menn, snakke med moren sin. Faksimile fra CNN.
SNAKKET MED MOREN: I et direktesendt tv-program med CNNs Andersson Cooper fikk Eman al-Obeidi, som hevder hun ble voldtatt av Kadhafis menn, snakke med moren sin. Faksimile fra CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et direktesendt tv-program med CNNs Andersson Cooper fikk Eman al-Obeidi, som hevder hun ble voldtatt av Kadhafis menn, snakke med moren sin. Samtalen foregikk via satellittelefon, og moren sa til CNN etterpå at det var svært vanskelig å snakke med datteren.

«Selvfølgelig følte jeg det var ille å høre henne gråte. Jeg kunne ikke forstå hva hun sa fordi hun gråt så mye. Jeg også måtte begynne å gråte», fortalte moren Aisha Ahmad til CNN.

- I et fengsel I telefonsamtalen fortalte al-Obeidi at hun følte seg fanget: «De tar meg fram og tilbake til avhør og de slår meg. De vil drepe meg. Hjelp meg. Vær så snill og kom å hent meg», fortalte den 29 år gamle kvinnen.

Bildene av Eman al-Obeidi gikk verden rundt etter at hun 26. mars styrtet gråtende inn på et pressehotell i Tripoli i Libya. Der hevdet hun overfor verdenspressen at hun ble mishandlet og gruppevoldtatt av oberst Muammar Kadhafis menn.

Kvinnen ble raskt tatt hånd om av hotellpersonale og sivile tjenestemenn som hastet henne inn i en bil og kjørte av gårde. Siden har ingen sett henne.

- Drapstruet Tirsdag og onsdag publiserte CNN flere telefonintervjuer med kvinnen, hvor hun fortalte at «hun ble drapstruet 24 timer i døgnet». Da sa CNN at de ikke kunne være helt sikre på at de hadde snakket med rett person, men de mente at de kunne være veldig sikre etter dager med research.

Nå melder derimot CNNs Nic Robertson at han møtte al-Obeidi onsdag.

GRÅTENDE: Bildene av Eman al-Obeidi gikk verden rundt etter at hun 26. mars styrtet gråtende inn på et pressehotell i Tripoli i Libya. Der hevdet hun overfor verdenspressen at hun ble mishandlet og gruppevoldtatt av oberst Muammar Kadhafis menn. Foto: JEROME DELAY/AP/SCANPIX
GRÅTENDE: Bildene av Eman al-Obeidi gikk verden rundt etter at hun 26. mars styrtet gråtende inn på et pressehotell i Tripoli i Libya. Der hevdet hun overfor verdenspressen at hun ble mishandlet og gruppevoldtatt av oberst Muammar Kadhafis menn. Foto: JEROME DELAY/AP/SCANPIX Vis mer

«Hun er en veldig sterk kvinne og hun fortalte meg at hun ønsker å takke alle som har hindret at hun har forsvunnet», forteller CNNs reporter.

Al-Obeidi fortalte CNN at hun hadde et budskap til verdens humanitære organisajsoner:

- Kom til Tripoli «De bør komme til Tripoli og se hvordan livet er her», fortalte hun ifølge CNN. Kvinnen sier at hun fortsatt ikke får lov til å dra fra Tripoli. Hun ønsker å dra til fødebyen Tobruk og forenes med sin mor.

Moren til al-Obeidi hadde denne meldingen til verden da hun ble intervjuet av CNN:

BLE TATT VEKK: Kvinnen ble raskt tatt hånd om av hotellpersonale og sivile tjenestemenn som hastet henne inn i en bil og kjørte av gårde. Siden har ingen sett henne. Før nå. Foto: JEROME DELAY/AP/SCANPIX
BLE TATT VEKK: Kvinnen ble raskt tatt hånd om av hotellpersonale og sivile tjenestemenn som hastet henne inn i en bil og kjørte av gårde. Siden har ingen sett henne. Før nå. Foto: JEROME DELAY/AP/SCANPIX Vis mer

«Jeg vil at Obama og den vestlige verden involverer seg og hjelper meg med å få hjem min datter. Jeg sier til alle mødre i verden at hvis man blir utsatt for overgrep så må man snakke ut».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media