Isbjørnen bor midt i et kjøpesenter i Kina. Senteret har blitt kritisert av mange, og blitt kalt for «verdens tristeste dyrehage». Video: AnimalsAsia Vis mer Vis mer

De vil gi «verdens tristeste isbjørn» et nytt og bedre hjem, men eierne nekter

Isbjørnen «Pizza» lever på et kjøpesenter i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Isbjørnen Pizza tilbringer dagene sine i et akvarium inne på et kjøpesenter i den kinesiske byen Guangzhou, og har fått tilnavnet «verdens tristeste isbjørn».

Bilder, som sirkulerer på sosiale medier, viser hvordan bjørnen ligger apatisk på siden i et mørkt rom uten vinduer mens tilskuerne flokker seg rundt for å ta bilde av ham.

Nekter

Organisasjonen Animal Asia startet for en tid tilbake en underskriftskampanje for å få Pizza flyttet til et sted som var bedre egnet, og Yorkshire Wildlife Park i England har sagt at de er villige til å ta imot isbjørnen.

Det godtar ikke kineserne.

Ifølge AFP har en talsperson for akvariet gjordet klart at de «ikke har behov for at utenlandske organisasjoner involverer seg i saken».

- De har ikke kontaktet oss. Vi er et lovlydig akvarium og driften vår følger de lover og reguleringer som gjelder. Vi tar vare på dyrenes rettigheter, heter det i uttalelsen.

Tar regninga

Det er ikke til å stikke under stol at det å frakte en isbjørn de 1000 milene fra Kina til England vil bli en kostbar affære.

Yorkshire Wildlife Park har gjort det klart at de ikke tar denne kostnaden, men Animal Asia sier at de vil samle inn penger til flyttingen dersom det blir aktuelt.

Aktivistene sier videre at de nå vil jobbe for å få til et møte med ledelsen i akvariet for å få til en bedre dialog.

- De skal få en sjanse til å rette opp feilen deres, og få slutt på all den negative omtalen i pressen, sier Dave Neale i Animal Asia.

Arturo

Dette er ikke første gang en isbjørn som mistrives har samlet underskrifter. I 2014 skrev nesten 400 000 mennesker under på en oppfordring om å finne isbjørnen Arturo et nytt hjem.

Flere eksperter og aktivister mente at Arturo ble deprimert etter at han mistet sin partner Pelusa og, påpekte hvordan han beveget seg på en zombi-liknende måte. Arturo hadde også bare et lite, 50 centimeter dypt basseng til å kjøle seg ned.

Direktøren for dyrehagen i Argentina, Gustavo Pronotto, var derimot klar på at det ikke vil være forsvarlig å flytte en så gammel isbjørn som Arturo.

- Den medisinske nemnda bestemte enstemmig at på grunn av risikoene knyttet til hans høye alder, så vil ikke Arturo bli flyttet, sa Pronotto.

Arturo døde i Mendoza Zoo i Argentina i sommer. Han ble 30 år gammel.