Landsmøte i SV

- De vil ha skatt på død

Sylvi Listhaugs løfte: Frp øker ikke skatter eller avgifter etter valget. Hun krever nå skattesvar fra de rødgrønne. Ap garanterer, på en måte, at arveavgiften ikke står opp fra de døde - mens SVs valgløfter koster milliarder.

VARSLER ENDRING: En offensiv Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun kommer til å rendyrke Frp. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige helg hadde Ap landsmøte, denne uka er det SVs tur.

Vordende Frp-leder Sylvi Listhaug mener de rødgrønne må klargjøre hva slags skattepolitikk velgerne får med Jonas Gahr Støre som statsminister.

- SV vil gjeninnføre skatt på folks død. Å fjerne arveavgiften er noe av det beste Frp gjorde i regjering - men nå vil de gjeninnføre den.

Skatt på død

Sylvi Listhaug lekker trykk på ordet «de» - venstresida, de røde.

- Blir det en ny skatt på død dersom de kommer i posisjon? Vi vet SV vil ha det. Rødt vil jo ha skatt på alt. Da kan ikke Støre bare avfeie saken - alle partier i en regjering skal jo ha gjennomslag.

Listhaug peker på at Støre har sagt at hans drømmeregjering er Ap, SV og Senterpartiet. Trygve Slagsvold Vedum holder foreløpig SV ute av sine planer, i alle fall offisielt, mens SV ikke vil love at de går i regjering ved et eventuelt rødgrønt flertall.

Valgløftene SV-leder Audun Lysbakken legger fram denne helga koster flesk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer