PENSJONSMANGLER: Statsminister Jens Stoltenberg måtte svare på kristiske spørsmål om pensjon under spørretimen på Stortinget onsdag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PENSJONSMANGLER: Statsminister Jens Stoltenberg måtte svare på kristiske spørsmål om pensjon under spørretimen på Stortinget onsdag morgen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

- De vil ikke få mindre. Alle vil få mer, men noen vil få mindre mer

- Det er mangler i både offentlige og private pensjonsordninger, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i spørretimen i Stortinget onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innrømmelsen kom etter at Stoltenberg først avviste påstanden om at fremtidens pensjonister vil få mindre å rutte med som en følge av pensjonsreformen.

- De vil ikke få mindre. Alle vil få mer, men noen vil få mindre mer, sa Stoltenberg på spørsmål fra lederen av arbeids- og sosialkomiteen, Robert Eriksson (Frp) om statsministeren «vil ta en aktiv linje for å få til et mer rettferdig pensjonssystem også for dagens unge».

Statsministeren fikk flere spørsmål om pensjon i den muntlige spørretimen onsdag. Han gjentok at han gjerne forhandler på nytt om den offentlige tjenestepensjonen, men at staten ikke vil diktere endringer.

Når det gjelder Banklovkommisjonens forslag som ble lagt fram i forrige uke, sa Stoltenberg at det er riktig å konkludere først etter at innstillingen har vært på høring.

(NTB)