- De vil si jeg er iskald

Englas mamma, Carina, opplever alle foreldres mareritt. For ikke å bli liggende på gulvet holder hun følelsene tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORLÄNGE/OSLO (Expressen/Dagbladet): Hennes ti år gamle datter er sporløst borte og hun orker ikke å slippe fram følelsene sine.

- Da hadde jeg bare ligget i en våt dam på gulvet, sier hun.

Enda et døgn er gått etter at Engla (10) forlot sin sykkel i veikanten og forsvant. Politiet har sluttet å lete etter henne i skogen, men Englas mamma gir ikke opp. Det gjør heller ikke alle de frivillige som nå finkjemmer skogen i Stjärnsund. I går var Englas mamma på plass for å hjelpe til med å organisere letearbeidet.

- 26 biler er ute og leter i natt. Det er magisk hvordan alle ser på det som en helt naturlig ting å hjelpe til med dette, sier hun

Piller og søvn

Marerittet til tobarnsmoren har blitt virkelighet, og alle hverdagsrutiner er endret.

- Jeg tenker på er at mitt andre barn og min familie skal ha det så bra som det går an. Men viktigst nå er det selvsagt å finne Engla. Hele tida tenker jeg: «Finn Engla, finn Engla.»

Når dagen er slutt tar hun sovetabletter og sovner.

- De vil si jeg er iskald

- Det må ikke komme noen tanker, for da er det kjørt, sier hun.

Første natten sov hun ingen ting. De siste dagene har hun sovet tre-fire timer

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg forsøker å se nyhetene for å få med meg hva som skjer slik at jeg kan planlegge letingen. Det går ikke an å slappe av. Da er jeg redd for at jeg ikke vil klare å reise meg og fokusere igjen.

Jålete

Helt siden Engla forsvant lørdag ettermiddag har moren engasjert seg i jakten på datteren. Letingen organiseres fra kurssenteret der hun jobber.

- Jeg forstår at noen må tro at jeg er planetens mest iskalde person. Jeg kjenner meg også veldig kald, men jeg antar at det er en reaksjon på det som har hendt.

Hun forteller om en Engla som elsket å danse, synge og opptre.

- Hun var fast bestemt på å bli artist. Etter hvert synes hun det har vært mye morsommere å spille fotball, men hun er ikke med på noe lag. Hun er dyktig på skolen og liker, som alle andre barn, å være sammen med venner. Hun leser mye og er opptatt av hvordan hun ser ut. Hun er nøye med klær og hår.

- De vil si jeg er iskald

Langt vekk

- Jeg har på følelsen at hun er langt, langt borte. Om hun finnes i live tror jeg hun er langt borte, så jeg vil at folk skal fortsette å lete i en 10 mils radius herfra.

Hun tenker at 10 mil er en slags grense for hvor langt unna man kommer hvis man tar med seg ei jente, gjør noe forferdelig med henne og så reiser hjem igjen.

- Jeg vet jo ikke om det er han der mannen som de har tatt. Han kan jo bare ha vært på feil plass til feil tidspunkt, men jeg må likevel tenke logisk om hvor langt han kan ha kommet og så reist hjem igjen.

Hun har ingen planer om å gi opp letingen før Engla er funnet.

- Jeg leter til jeg har funnet henne. Det er ikke noe alternativ til det. Det finnes jo en grense for hvor lenge folk vil være med og lete, men da får jeg finne andre måter å lete på, sier hun.

ENGLAS MAMMA: - Jeg forsøker å se nyhetene for å få med meg hva som skjer slik at jeg kan planlegge leting en. Det går ikke an å slappe av. Da er jeg redd for at jeg ikke vil klare å reise meg og fokusere igjen, sier Carina.