«De vil til det kalde landet»

ZINNWALD I TYSKLAND (Dagbladet): De sier at de vil til det kalde landet, altså Norge. Hvert år passerer opp mot ti millioner mennesker. Zinnwald er den mest beskyttede grensestrekningen i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rekrutterer til kriminell aktivitet

Rett i fengsel - og rett hjem

De kommer om natta når tåka ligger tjukk over skogsområdene ved den tyske grensestasjonen Zinnwald, på grensa til Tsjekkia. Flyktningene som lykkes å ta seg inn i Tyskland har fri bane til hele Schengen-området - også Norge, men noen tragiske skjebner havner i grensefengselet.

Sjefen for Bundesgrenzshutzinspektion (Grensepolitiet) Zinnwald, Friedrich-Alexander Hoppe, forteller at han er helt klar over at han også gjør en jobb for Norge.

- Mange av de vi pågriper her sier at de vil til det kalde landet, altså Norge. Hvert år passerer opp mot ti millioner mennesker. Zinnwald er den mest beskyttede grensestrekningen i Europa. Vi har i alt 1600 grenseoffiserer i de seks kommunene som grenser mot Tsjekkia. Likevel vet vi at mange passerer oss og lykkes med illegal innvandring til Tyskland og resten av Schengenområdet, sier Hoppe.

Rundt Zinnwald er det store skogområder.

I gjennomsnitt er det 230 tåkedager i året. Da virker ikke det varmesøkende kamerautstyret på helikopteret som søker etter illegale innvandrere som forsøker å ta seg inn i Tyskland - med eller uten hjelp av profesjonelle smuglere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer