- De ville drepe meg med denne bomben

Denne videoen beviser ifølge president Mahmoud Abbas at Hamas ville drepe ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Ingen dialog med drapsmennene, terroristene og kuppmakerne, sa Abbas i et møte med Fatah-ledere på Vestbredden onsdag.

I dag viste han frem videoen på palestinsk TV, som han mener viser islamister fra Hamas i full gang med å plante en 250 kilo tung bombe for å drepe ham.

- Jeg fikk opplysninger fra Gaza om at de ville drepe meg. Men jeg dro til Gaza likevel. Da så jeg en Hamas-video, og på filmen snakket seks personer fra Hamas om 250 kilo sprengstoff, sa Abbas.

Hamas-merker

På videoen kan seks grønnkledte menn med Hamas-merker sees mens de sleper en stor bombeformet gjenstand gjennom en tunnel. Nøyaktig hvor videoen er filmet eller om gjentstanden er en bombe, er usikkert.

Ifølge Abbas fikk han videoen fra en kilde i Hamas i Gaza.

Ikke mål

- Al-Qassam-brigadene ser ikke på Mahmoud Abbas som et mål. Det er ikke noe bevis for at vi har gjort det, verken med Abbas eller andre politikere, sier talsmann Abu Obaida i Hamas til CNN.

- De ville drepe meg med denne bomben

Men Hamas som nå har tatt kontrollen i Gaza, sier samtidig at gruppen ikke har glemt hva Abbas og hans Fatah har gjort mot deres medlemmer, som avsettelsen av statsminister Ismail Haniya og utenriksminister Mahmoud Al-Zahar.

- Vi har heller ikke glemt drapet på vår politiske leder dr Mahmoud al-Ajwa. Hans drapsmenn stakk til Ramallah og er godt kjent av Mahmoud Abbas som skjulte dem, sier Obaida.

Abbas sier at han har sendt en kopi av videoen til Hamas politiske eksil-leder Khaled Mashaal i Damaskus.