GLAD MOBBINGEN ER OVER: Torill Huldal, mor til den drapstruede 15-åringen. MMS-foto: Privat
GLAD MOBBINGEN ER OVER: Torill Huldal, mor til den drapstruede 15-åringen. MMS-foto: PrivatVis mer

- De ville se hvor langt de kunne gå

Julefreden har omsider senket seg hos familien til den drapstruede 15-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Vi trodde det var en voksen, og at drapstruslene var reelle, forteller moren til den drapstruede 15-åringen.

Sosialt eksperiment

Torill Huldal er moren til 15-åringen som mottok grove drapstrusler på nettet. Familien har lykkes med å få saken ut av verden, og julefreden har senket seg. Det hjalp å konfrontere 11-åringens far.

- Han var nesten på gråten selv, forteller Huldal.

- Når jeg passerer de som satt frem truslene på gata tør de ikke møte blikket mitt, men stirrer bare ned i bakken. Det hele var et sosialt eksperiment, hvor de ville prøve hvor langt de kunne tøye strikken. De ville prøve seg frem, og hadde aldri trodd det skulle bli avdekket.

Huldal forteller at hun aldri hadde trodd at barn kunne dra mobbing på nett så langt.

Tok det tungt

Huldal forteller at eldstedatteren ikke var seg selv i perioden mobbingen pågikk. 15-åringen ble ifølge moren innesluttet, og var ikke den samme jenta. Bakgrunnen til trakasseringen kjenner imidlertid ikke moren til.

- 11-åringen går i samme klasse som lillesøsteren til hun som ble mobbet. Men hvorfor hun valgte ut datteren vår, det vet jeg ikke.

I begynnelsen trodde familien det bare var småerting, men meldingene kom en etter en for en dag - den ene verre enn den andre.

- Men det viste seg at det var et alvorlige eksperiment med tilfeldig offer, konstaterer Torill Huldal.

Streng kontroll

Familien varslet lensmannen, som igjen varslet administratoren på nettstedet GoSuperModel.no, hvor den verste mobbingen foregikk.

Nå om dagen er fortsatt 15-åringen aktiv på nettstedet, men bruken er begrenset og under sterk kontroll av foreldrene. For det meste går det i uskyldig guttesnakk med bestevenninnene på MSN - som 15-åringen beskjeftiger seg med da Dagbladet.no snakker med hennes mor.

Men i dag er det tidlig i seng. Korpskonsert på julemorgen venter.