- De ville ta meg for noe

Varg Vikernes snakker ut på bloggen sin.

Varg Vikernes har ikke villet snakke med pressen siden han ble løslatt. Men nå snakker han ut om de siste dagenes hendelser via bloggen. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet
Varg Vikernes har ikke villet snakke med pressen siden han ble løslatt. Men nå snakker han ut om de siste dagenes hendelser via bloggen. Foto: Jørgen Kvalsvik/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag ble han og kona satt i varetekt, mistenkt for terrorplanlegging. Onsdag ble kona sluppet fri, og torsdag ble Vikernes også satt fri.

Nå har Vikernes skrevet om de siste dagers hendelser i bloggen sin.

Vikernes har til nå nektet å snakke med pressen. Men over to lengre blogginnlegg gir han nå sin versjon av varetektsfengslingen.

"Ah, det er bare politiet" Han forteller hvordan han opplevde situasjonen da politiet kom på døra hans tidlig tirsdag morgen.

- Jeg våknet tidligere enn normalt, av et stort smell. «Ah, det er bare politiet». Min andre tanke var «Hva i all verden driver de med. Slår de virkelig inn porten min bare på grunn av bloggen min?», skriver han.

Han beskriver situsjonen idet politiet kommer i detalj.

- Heldigvis så jeg straks at det var politi, så jeg grep ikke til forsvarsmidler, men hevet i stedet hendene over hodet, forteller Vikernes.

- Etter tre eksplosjoner, og mye knusing av glass og dørkarmer, tok de seg inn, skriver han, og utdyper at han senere har skjønt at eksplosjonene var skudd.

Kritiserer norsk politi Han vier også et avsnitt til fargen på underbuksene han tok på seg i det politiet kom.

- Jeg tenkte meg med selv at jeg ville bli fotogafert med min lille mage, mitt tynne hår og mine brune armer i kontrast med min bleke kropp - med grusomt orange underbukser på, skriver han.

I innlegget som ble publisert i dag kommer han med skarp kritikk av norsk politi, mens han skryter av fransk politi. 

- De er høflige og profesjonelle. De gjør jobben sin slik den skal gjøres. Ingen planting av bevis, ingen desperate forsøk på å få alt jeg sier til å høres ut som om jeg var rotten til beinet.

- Wow! Frankrike var virkelig annerledes. På det tidspunktet følte jeg meg litt flau over å være norsk. Kanskje har ikke sivilisasjonen nådd til Norge, likevel, skriver han.

- Prøvde å rettferdiggjøre arrestasjonen Men skryten fra Vikernes gjelder ikke alle deler av det franske politiet. Han skriver at den nasjonale antiterrorgruppa prøvde å finne noe å ta ham på, for å rettferdiggjøre arrestasjonen.

- De fant raskt ut at jeg og min kone ikke hadde terrorplaner. Dog, «mannen på toppen», en politiker så klart, ville ta meg for noe. så de startet å komme med andre beskyldninger mot oss. Som å stille spørsmål til om jeg og min kone var skikkede foreldre.

Videre har han limt inn et bilde av sinn sønn i militærbukse og med en pil og bue i hendene.
- Er dette militær indoktrinering av min sønn, spør han, og gir svaret selv: Nei.

Rasehat-siktelse I går ettermiddag ankom Varg Vikernes' advokat, Julien Freyssinet, nordmannens gård i Salon-la-Tour for et møte etter at klienten ble løslatt torsdag kveld.

- De siste dagene har vært en vanskelig prøvelse for ham, så nå har han lyst til å være i fred, sa advokaten etter å ha vært inne hos sin klient i om lag en time.

Han har tidligere fortalt at han ikke hadde sett en offisiell bekreftelse på at politiet vil ta ut en rasehat-siktelse mot vikernes, som de tidligere har opplyst om.

- Jeg har ikke fått offisielt bekrefta at det kommer en siktelse mot ham for oppfordring til rasehat. Om det gjør det, håper jeg motivasjonen for en slik siktelse ikke er å redde en fasade i saken, sa advokaten til Dagbladet.

KLATRET OVER: Vikernes sin advokat var på besøk på gården i går, og måtte klatre over gjerdet for å komme inn. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet
KLATRET OVER: Vikernes sin advokat var på besøk på gården i går, og måtte klatre over gjerdet for å komme inn. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet Vis mer