Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De ville vært glade for en fest der svarte mennesker druknet

Denne mikrofontabben kostet Yahoos sjefkorrespondent jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag denne uka fikk Yahoos sjefskorrespondent i Washington, David Chalian, erfare hvor viktig det er å huske på å skru av mikrofonen før man uttaler seg om ting som ikke er ment å komme på tv.

For da Yahoo News forberedte sin livedekning av den republikanske konvensjonen i Tampa i Florida tirsdag, ble Chalian rett og slett for stor i kjeften.

Sammen med andre diskuterte han ivrig orkanen Isaac, som rammet delstaten Louisiana samtidig som den republikanske konvensjonen var underveis.

Chalian tenkte tydeligvis ikke over at mikrofonen hans fortsatt var påskrudd.

Glemte at mikrofonen var på Så langt virket det som en mikrofontabbe av det uskyldige og ufarlige slaget.

Men når bilder av Mitt Romney og kona Ann Romney dukker opp på skjermen idet de ankommer konvensjonen, høres Chalian mens han sier:

«De er overhodet ikke bekymret.»

FIKK BEKLAGELSE: Yahoo-reporteren tabbet seg ut på direktesending, da han glemte at mikrofonen hans var på samtidig som han slo an en rasistisk spøk om Mitt Romney og kona Ann. Foto: Charlie Neibergall / AP Photo / NTB Scanpix
FIKK BEKLAGELSE: Yahoo-reporteren tabbet seg ut på direktesending, da han glemte at mikrofonen hans var på samtidig som han slo an en rasistisk spøk om Mitt Romney og kona Ann. Foto: Charlie Neibergall / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Deretter følger latter, før Yahoo-reporteren fortsetter:

«De ville vært glade for å ha en fest der svarte mennesker druknet.»

- Upassende Den uheldige mikrofontabben førte til at Chalian ble sparket med umiddelbar virkning, ettersom Yahoo «ikke mener at uttalelsen representerer selskapets synspunkter». Selskapet kom også med en beklagelse overfor Mitt Romney-kampanjen.

- Han har blitt sagt opp med umiddelbar virkning. Vi har allerede gått ut til Romney-kampanjen og beklaget overfor Mitt Romney, hans stab, deres støttespillere og alle andre som ble fornærmet, sier en talskvinne for Yahoo til AP, ifølge BBC News.

Onsdag kom Chalian selv med en «dype beklagelse» på sin Facebook-side, og unnskyldte sin «upassende og tankeløse vits».

BLEMME: Mikrofontabben kostet David Chalian jobben som Yahoo-reporter. Foto: Donna Svennevik / NTB Scanpix
BLEMME: Mikrofontabben kostet David Chalian jobben som Yahoo-reporter. Foto: Donna Svennevik / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media