De villeste konspirasjons-teoriene om flystyrten

«Flyet var fylt med lik». «Ukrainske myndigheter ville egentlig drepe Putin».

FLYVRAKET:  En separatist holder vakt ved flyvraket i Donetsk. Flystyrten har vært gjenstand for en rekke konspirasjonsteorier i Russland. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev
FLYVRAKET: En separatist holder vakt ved flyvraket i Donetsk. Flystyrten har vært gjenstand for en rekke konspirasjonsteorier i Russland. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malaysia Airlines flight MH17 styrtet i Donetsk torsdag i forrige uke. I Russland dukket det opp en rekke konspirasjonsteorier om tragedien i etterkant i noen av landets medier.

Det skal samtidig sies at andre medier har dekket saken på en mer edruelig måte. Men New Republic har samlet et knippe av de verste konspirasjonsteoriene som har versert om årsaken til flystyrten:

• Passasjerene var døde før flyet styrtet • Flyet ble bedt om å ta en helt annen rute enn den vanlige• Det hadde nylig blitt tegnet forsikring på flyet• Ukrainske myndigheter tok feil av flyet, da det liknet veldig på Putins eget presidentfly, og at planen var dermed å drepe den russiske presidenten• Flystyrten var et ledd i en amerikansk konspirasjon med formål å framprovosere en krig med Russland Dagen etter flystyrten kunne Channel One Russland «opplyse» om at det var USA, nærmere bestemt CIA, som sto bak.

De viste et dokument som angivelig skulle bevise at USA hadde planlagt å gjøre det samme under Cubakrisen i 1962. De konkluderte også med at «USA iscenesatte dette, fordi den ukrainske regjeringen ikke er sofistikerte nok til å gjøre det selv», ifølge NBC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer